Στις 15 Φεβρουαρίου το pronews.gr τόνιζε πως οι μισές ΜΕΘ Covid της χώρας είναι κενές, παρόλα αυτά οι «ειδικοί» επιμένουν στην παράταση του lockdown γιατί «πιέζεται» το σύστημα Υγείας. 

Τις αποκαλύψεις του pronews.gr επιβεβαίωσε στη χθεσινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος δήλωσε πως η πληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ Covid στην επικράτεια φτάνει τις 351 από τος 656, κάτι που σημαίνει πως 305 είναι κενές, δηλαδή περίπου οι μισές είναι κενές. 

Μία δήλωση που έρχεται την ώρα που οι «ειδικοί» συζητάνε για την παράταση του lockdown και τη διπλή χρήση μάσκας.

Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο το πως γίνεται να πιέζεται το ΕΣΥ, όταν οι μισές σχεδόν ΜΕΘ Covid είναι άδειες, ακόμα και αν υπάρξει κάποια ραγδαία αύξηση σε διασωληνωμένους υπάρχουν αρκετές κενές θέσεις και μάλιστα η κυβέρνηση υποστηρίζει ανά τακτά χρονιά διαστήματα πως δημιουργεί νέες κλίνες.

Την ίδια ώρα ολόκληρο το ΕΣΥ έχει μετατραπεί σε σύστημα φροντίδας ασθενών με κορωνοϊό, κάτι που σύμφωνα με τους γιατρούς αυξάνει την πλεονάζουσα θνησιμότητα.

Να σημειώσουμε πως όλον το Νοέμβριο οι διασωληνωμένοι ήταν κοντά στους 600, πολλοί περισσότεροι δηλαδή απ’ ότι είναι τους τελευταίους μήνες, κατά τους οποίους η χώρα βρίσκεται σε lockdown, παρόλα αυτά η κυβέρνηση επιμένει στο να παίρνει νέα-αυστηρά μέτρα, με την αιτιολογία πως «πιέζεται» το ΕΣΥ. Μία πίεση που είναι απολύτως λογικό να δέχεται εν μέσω πανδημίας και την δέχεται σχεδόν κάθε χρόνο, ακόμα και όταν δεν υπήρχε ο κορωνοϊός.

Δείτε όσα είπε ο Β.Κικίλιας:

pronews.gr

Πηγή: newsone.gr