Ένα πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα στη Νέα Ζηλανδία όπου δικαστήριο αφαίρεσε προσωρινά την κηδεμονία ενός βρέφους, επειδή οι γονείς του αρνούνται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση κατά την οποία όμως θα του μεταγγίζονταν αίμα ανθρώπου που έχει εμβολιαστεί κατά της covid-19.

Δηλαδή θεωρούσαν πως το αίμα αυτό θα ήταν μολυσμένο με πειραματικό σκεύασμα και αντιθέτως ζήτησαν να του δοθεί αίμα που έχει δοθεί από ανεμβολίαστους.

Το Ανώτερο Δικαστήριο του Όκλαντ αποφάσισε να αναλάβει τη μερική κηδεμονία του «μωρού W», ηλικίας έξι μηνών, μέχρι να υποβληθεί στη χειρουργική επέμβαση την οποία έχει ανάγκη, καθώς πάσχει από στένωση της πνευμονικής βαλβίδας.

Το βρέφος έχει καθυστερήσει να υποβληθεί σε μία σωτήρια για τη ζωή του επέμβαση, αλλά το νεοζηλανδικό κράτος στέρησε το δικαίωμα στους γονείς του να μεταγγιστεί από αίμα που προέρχεται από ανθρώπους που δεν έχουν λάβει εμβόλιο mRNA κατά της covid.

Πλέον το μωρό βρίσκεται υπό «την ιατρική κηδεμονία του δικαστηρίου» «μέχρι να ολοκληρωθεί η επέμβαση» και η ανάρρωσή του, δηλαδή το αργότερο ως τα τέλη Ιανουαρίου.

Οι γονείς θα εξακολουθήσουν να είναι οι κηδεμόνες του βρέφους, αλλά δεν θα μπορούν να λαμβάνουν ιατρικές αποφάσεις για αυτό!

Με λίγα λόγια είναι σα να μην έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν για το παιδί τους.

Θα «ενημερώνονται για τη φύση της θεραπείας που θεωρείται κατάλληλη για ‘το μωρό W’ και για την εξέλιξη της κατάστασής του», σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση.

Ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Μάικ Σέπαρντ δήλωσε ότι πρόκειται για «μια δύσκολη κατάσταση για όλους όσοι εμπλέκονται».

«Η απόφαση να υποβληθεί ένα τέτοιου είδους αίτημα στο δικαστήριο λαμβάνεται πάντα με γνώμονα το συμφέρον του παιδιού», πρόσθεσε.

Μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, η ακτιβίστρια κατά των εμβολίων της covid Λιζ Γκαν ζήτησε στους ανθρώπους που είχαν πάει για να στηρίξουν την οικογένεια να ασκήσουν πίεση στη Νεοζηλανδή πρωθυπουργό Τζασίντα Άρντερν προκειμένου να αλλάξει η απόφαση.

Οι υγειονομικές αρχές έχουν ήδη απορρίψει το αίτημα των γονιών του βρέφους να του μεταγγιστεί μόνο «αίμα ανεμβολίαστου», τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο είναι ανώφελο και καθόλου πρακτικό!

Τα νοσοκομεία δεν διαχωρίζουν το αίμα των αιμοδοτών σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Από την πλευρά της η οικογένεια δήλωσε ότι έχει συγκεντρώσει δεκάδες ανεμβολίαστους διατεθειμένους να προσφέρουν αίμα για το βρέφος συνεπώς δεν ετίθετο τέτοιο ζήτημα.

«Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ασυνήθιστη κατάσταση στην οποία οι γονείς επιθυμούν μια καλύτερη θεραπεία για το παιδί τους από αυτή που προτείνει το κράτος», είχε δηλώσει τον Νοέμβριο η δικηγόρος των γονιών Σου Γκρέι.

Η υπόθεση αυτή είναι ένα σαφές παράδειγμα του τι θα ακολουθήσει και στις υπόλοιπες χώρες του πλανήτη.

Πηγή: newsone.gr