Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Αυστρία-κορωνοϊός: Τέλος στην υποχρεωτική καραντίνα για όσους είναι θετικοί αλλά χωρίς συμπτώματα

Αυστρία-κορωνοϊός: Τέλος στην υποχρεωτική καραντίνα για όσους είναι θετικοί αλλά χωρίς συμπτώματα

206
0

Τα άτομα που έχουν μολυνθεί από τον Covid-19 δεν θα χρειάζεται πλέον να τίθενται σε καραντίνα στην Αυστρία εάν δεν εμφανίσουν συμπτώματα, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας.

Ηχώρα καταργεί την υποχρεωτική καραντίνα για άτομα που έχουν βρεθεί θετικά αλλά δεν αισθάνονται άρρωστα, μετέδωσε το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA. Οι νέοι κανονισμοί θα ισχύσουν τον επόμενο μήνα, δηλαδή από τον Αύγουστο.

Ωστόσο, τα μολυσμένα άτομα εξακολουθούν να έχουν την υποχρέωση να φορούν μάσκες εάν βγαίνουν από τα σπίτια τους, εκτός εάν μπορούν να κρατήσουν απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων από τους άλλους. Επίσης, δεν επιτρέπεται η είσοδος σε χώρους που εξυπηρετούν ιδιαίτερα ευάλωτα άτομα, όπως νοσοκομεία, γηροκομεία ή εγκαταστάσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η απόφαση ελήφθη επίσης λαμβάνοντας υπόψη τις ψυχολογικές και κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Αυστρίας Γιοχάνες Ράουτς.

Ο υπουργός δήλωσε στην εφημερίδα Tiroler Tageszeitung ότι πρέπει «απλώς να σημειωθεί ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε με αυτό το επίπεδο διάθεσης που σχετίζεται με την πανδημία για χρόνια».

Η υποχρεωτική αναφορά των λοιμώξεων με Covid-19 στις τοπικές υγειονομικές αρχές παραμένει σε ισχύ.

real.gr

Πηγή: newsone.gr