Πώς είναι σήμερα το «ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη»; Ο ηθοποιός που αποσύρθηκε ξαφνικά από το προσκήνιο τη δεκαετία του ’80.

Σε ηλικία 17 ετών, έγινε ο «Ντελικανής» του ελληνικού κινηματογράφου. Υπήρξε από τους ωραιότερους πρωταγωνιστές του σινεμά. Έπαιζε συνήθως τον ρόλο του σκληρού και κακού παιδιού.

Στην προσωπική του ζωή όμως ήταν και εξακολουθεί να είναι, όπως αποκαλύπτουν άνθρωποι από το κοντινό του περιβάλλον, ένας συνεσταλμένος και ευγενικός άντρας, που ζει αποτραβηγμένος από τα φώτα της δημοσιότητας από την δεκαετία του ’80.

Το 1962, ο σκηνοθέτης Μανώλης Σκουλούδης έψαχνε έναν γοητευτικό νεαρό για την ταινία του «Ένας Ντελικανής». Μόλις τον είδε, εντυπωσιάστηκε από το παρουσιαστικό του. Ο νεαρός, κέρδισε το ρόλο μέσα από πολλούς όμορφους ηθοποιούς της εποχής. Αργότερα υποδύθηκε με μεγάλη επιτυχία «Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη».

Τον ερωτεύτηκαν πολλές κοπέλες αλλά και συμπρωταγωνίστριές του με τις οποίες είχε συνάψει σχέση. Η Γκιζέλα Ντάλι υπήρξε σύντροφος του για μεγάλο διάστημα και όπως είχε δηλώσει: «Ήταν ο μεγαλύτερος έρωτας της ζωής μου. Ήταν ο ωραιότερος και πιο περιζήτητος άντρας και ήταν δικός μου. Ζήσαμε μια σχέση πάθους». Μαζί πρωταγωνίστησαν στην ταινία «Ο Παρθένος».

Ήταν ένα ατίθασο παιδί. Ο ίδιος, είχε ζητήσει από τον πατέρα του να τον στείλει στο Γυμνάσιο στην Σιάτιστα. Ζήτησε 400 δραχμές το μήνα για ενοίκιο, ναύλα και τσιγάρα. Ωστόσο δημιουργούσε συνέχεια προβλήματα με τη συμπεριφορά του. Η διαγωγή του σύμφωνα με το χαρακτηρισμό της εποχής, μόνο κοσμιοτάτη δεν ήταν.

Την ίδια συμπεριφορά επέδειξε και στα γυρίσματα του «Ντελικανή». Ήταν άλλωστε ένα 17χρονο αγόρι, που διένυε μια ορμητική εφηβεία. Στα διαλείμματα των γυρισμάτων πηδούσε από το παράθυρο και εξαφανιζόταν με μηχανές που δανειζόταν από φίλους του. Ακόμη και την τροχαία ειδοποιούσαν οι παραγωγοί για να τον εντοπίσουν. Άλλωστε ανησυχούσαν καθώς έτρεχε πολύ και δεν είχε καλή οδική συμπεριφορά. Κοινώς κινδύνευε.

Τα γυρίσματα καθυστερούσαν πολλές φορές επειδή αργούσε ή χανόταν με τις παρέες του.

Έπαιξε στους «Γενναίους του Βορρά», στην «Μαντώ Μαυρογένους», στο έργο «Μια Γυναίκα στην Αντίσταση» και σε δεκάδες άλλες ταινίες.

Την δεκαετία του ’80 αποτραβήχτηκε από τα φώτα της δημοσιότητας. Δεν γύρισε άλλη ταινία και δεν θέλησε να μιλήσει δημόσια για την απόφαση του.

Σήμερα στα 75 του χρόνια, ζει στην πλατεία Αμερικής. Επισκέπτεται συχνά το «Σπίτι του Ηθοποιού» και περνάει χρόνο με τους παλιούς του φίλους και συναδέλφους.

Ο όμορφος πρωταγωνιστής είναι ο Άλκης Γιαννακάς.

Πηγή: newsone.gr