Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Άγριος καυγάς Ερντογάν-Mπαμπατζάν: «Τράβα να πουλήσεις πάνες…»

Άγριος καυγάς Ερντογάν-Mπαμπατζάν: «Τράβα να πουλήσεις πάνες…»

30
0

Έντονη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του πρώην υπουργού του, Αλί Μπαμπατζάν, ο οποίος φέρεται να διεκδικεί το χρίσμα της εξωκομματικής συμμαχίας της αντιπολίτευσης για τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία.

Ο«καυγάς» ξεκίνησε με τα επικριτικά σχόλια του πρώην τσάρου της τουρκικής οικονομίας και νυν προέδρου του κόμματος Ανάπτυξης και Προόδου DEVA για κονδύλια από κρατικά ταμεία τα οποία μεταφέρθηκαν στην Baykar, που κατασκευάζει τα drone Βayraktar και είναι εταιρεία συμφερόντων του γαμπρού του Ερντογάν.

Απαντώντας οργισμένος στα σχόλια του Μπαμπατζάν ο Ερντογάν, μιλώντας σε συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματός του, απευθυνόμενος στον πρώην υπουργό του είπε ότι «μόνον οι διαταραγμένοι επιτίθενται σε αμυντική βιομηχανία της χώρας τους. Το να γκρινιάζει η Ελλάδα το θεωρώ φυσιολογικό. Όπως είναι καθήκον μας να υπερασπιζόμαστε κάθε αξία στη χώρα μας, έτσι είναι και υποχρέωσή μας να δώσουμε την κατάλληλη απάντηση σε αυτή την μοχθηρή επίθεση. Ξέρεις τι είναι ανταγωνισμός; Τράβα να πουλήσεις πάνες, ή να πλέκεις υφάσματα. Δεν είναι δουλειά σου. Ήσουν μαζί μου επί 15 χρόνια και δεν έμαθες τίποτε από μένα».

«Κύριε Ερντογάν, κι εσύ πουλούσες κουλούρια»

Ο Μπαμπατζάν δεν άφησε την κουβέντα να πέσει κάτω και απάντησε επίσης δηκτικά: «Είναι ντροπή να πουλάει κανείς πάνες; Ναι, είμαι γόνος οικογένειας βιοτεχνών. Ναι, όταν ήμουν παιδί, ακόμα και όταν ήμουν στο δημοτικό, δούλευα στους αργαλειούς. Δούλευα από μικρός. Πάντα δούλευα με φιλότιμους εργάτες. Ευτυχώς, έβγαζα πάντα το ψωμί μου. Κι εξακολούθησαν να εργάζομαι για να βγάζουμε τα προς το ζην με την οικογένειά μου και τους υπαλλήλους μας. Τα χρήματα που βγάζαμε ήταν τίμια. Όπως εκατομμύρια άνθρωποι σε αυτή τη χώρα, είναι τιμή μου να δουλεύω και να βγάζω με τον ιδρώτα μου το ψωμί μου. Τώρα στέκομαι ενώπιόν σας ως πολιτικός. Κύριε Ερντογάν, και συ πουλούσες κουλούρια, μπισκότα και σουτζούκια. Υπήρχαν χρόνια που έβγαζες τα προς το ζην με τον ιδρώτα του προσώπου σου. Όταν μπήκες στην πολιτική, είπες “έχω μόνο ένα δαχτυλίδι”. Τι έγινε στη συνέχεια;».

Πηγή: newsone.gr