Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Αλ.Τσίπρας: Το νομοσχέδιο για την Υγεία γυρίζει την Ελλάδα στη δεκαετία του...

Αλ.Τσίπρας: Το νομοσχέδιο για την Υγεία γυρίζει την Ελλάδα στη δεκαετία του ’50

25
0

Διαλύετε το ΕΣΥ με την κατάργηση της πλήρους απασχόλησης, είπε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποκρισία και ιδεοληψία με μόνο στόχο την ιδιωτικοποίηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. «Αγαπάτε παράφορα οτιδήποτε εμπεριέχει δυνατότητα ιδιωτικού κέρδους ακόμη και σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος.  Μισείτε κάθε δομή κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης.  Και αγαπάτε παράφορα κάθε λογής κερδοσκόπους. Τους κερδοσκόπους της υγείας και τους εμπόρους της ζωής. Για αυτό έρχεστε να τους ανοίξετε τις πόρτες των νοσοκομείων» είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στο επιχείρημα περί παταγώδους αποτυχίας της  κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας, η οποία φορτώνει όπως είπε στην πλάτη της κυβέρνησης πάνω από 35.000 νεκρούς. «Χρωστάτε όμως 35 000 εξηγήσεις. Σε 35.000 οικογένειες. Χρωστάτε εξηγήσεις σε αυτούς που υποκριτικά χειροκροτούσατε και τώρα τους αγνοείτε. Στους πρωταγωνιστές αυτής της μάχης, γιατρούς και νοσηλευτές που τώρα απαξιώνετε. Και κυρίως χρωστάτε μια εξήγηση στον ελληνικό λαό» πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι πάνω από 30% του πληθυσμού στην Ελλάδα έχει σήμερα ακάλυπτες υγειονομικές ανάγκες, ότι η αναστολή λειτουργίας πολλών κλινικών, τμημάτων και υπηρεσιών στο δημόσιο σύστημα υγείας τείνει να γίνει κανόνας και ότι οι πολίτες αναγκάζονται να κατευθύνονται στην επί πληρωμή απογευματινή λειτουργία των νοσοκομείων ή στον ιδιωτικό τομέα.

Δημόσιες δομές και συνεργασία με την επιστήμη και την τεχνολογική πρόοδο ήταν το δίπτυχο της λύσης που πρότεινε ο κ. Τσίπρας κατηγορώντας την κυβέρνηση για διάλυση του ΕΣΥ . «Γυρνάτε την ιατρική της Ελλάδας στην εποχή 1950, του 1960, του1970. Στο μοντέλο του καλού γιατρού. Όχι στο σύγχρονο μοντέλο της διεπιστημονικής συνεργασίας. Του καλού γιατρού που θα ψάχνει και θα εξυπηρετεί όχι τον ασθενή αλλά τον πελάτη.Και που πρόσβαση σε αυτόν θα έχει όποιος μπορεί να τον πληρώσει καλά» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

real.gr

Πηγή: newsone.gr