Συνελήφθησαν μετά από ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας ο δραπέτης κρατούμενος από τις φυλακές της Αλαμπάμα, Κέισι Γουάιτ, και η πρώην σωφρονιστική υπάλληλος Βίκι Γουάιτ, ωστόσο η τελευταία κατέληξε στο νοσοκομείο από βαριά τραύματα.

Οι Αρχές κατάφεραν και εντόπισαν μετά από ημέρες έρευνας την Βίκυ Γουάιτ να βγαίνει από ένα ξενοδοχείο με περούκα, να μπαίνει σε ένα αυτοκίνητο με τον κρατούμενο και να απομακρύνονται. Ξεκίνησε η καταδίωξη και ένα όχημα των Αρχών τους έβγαλε από τον δρόμο, με την Cadillac που οδηγούσαν να εκτρέπεται από τον δρόμο.

Το όχημα, σύμφωνα με το CNN, οδηγούσε ο Κέισι Γουάιτ.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν και έβγαλαν τον δραπέτη, ωστόσο η Γουάιτ τραυματίστηκε στο σοβαρά στο κεφάλι από σφαίρα. Η αστυνομία, πάντως, έχει αρνηθεί πως την πυροβόλησε.

Πηγή: CNN

Η μεγάλη απόδραση

Ο Κέισι Γουάιτ φέρεται να είπε στους αξιωματικούς: «Θα βοηθήσετε τη γυναίκα μου, αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι, δεν το έκανα εγώ».

Οι δυο τους δεν είχαν παντρευτεί, σύμφωνα με αξιωματούχο, ωστόσο όπως φαίνεται η απόδραση από τις φυλακές έγινε με τη βοήθεια της σωφρονιστικής υπαλλήλου και υπήρχε ερωτική σχέση μεταξύ τους.

Η σύλληψη του ζευγαριού ήρθε μετά από 11 μέρες ερευνών.

Καθοριστικός παράγοντας για τον εντοπισμό τους ήταν η έκταση που πήρε το θέμα, με εκατοντάδες πληροφορίες να φτάνουν καθημερινά στην αστυνομία από διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ. Μια από αυτές ήταν και αυτή που βοήθησε στον εντοπισμό του φυγόδικου και της δεσμοφύλακα.

Ο σερίφης Ντέιν Γουέντινγκ είπε στο CNN πως το δίδυμο εκτιμάται ότι βρισκόταν στο Έβανσβιλ από τις 3 Μαΐου. «Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι ήταν εδώ τόσες μέρες, αλλά είμαστε τυχεροί που τους βρήκαμε σήμερα» είπε.

Ο Σίνγκλετον είπε ότι ο 38χρονος θα επιστρέψει στην Αλαμπάμα καθώς αντιμετωπίζει προηγούμενες κατηγορίες για φόνο.

Η 56χρονη κατηγορήθηκε αρχικά για διευκόλυνση απόδρασης κρατουμένου σε πρώτο βαθμό και αργότερα αντιμετώπισε πρόσθετες κατηγορίες για πλαστογραφία και κλοπή ταυτότητας.

«Θα είναι σε ένα κελί μόνος του», τόνισε ο ίδιος. «Θα μείνει με χειροπέδες και δεσμά όσο βρίσκεται στο κελί και αν θέλει να μου κάνει μήνυση για παραβίαση των πολιτικών του δικαιωμάτων, ας το κάνει. Δεν θα ξαναβγεί από αυτή τη φυλακή. Αυτό το διαβεβαιώνω» υποστήριξε.

Ο σερίφης εξήγησε πως η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη, καθώς ήταν θέμα χρόνου να εντοπιστούν.

in.gr

Πηγή: newsone.gr