Αισιοδοξία σκόρπισε η είδηση ότι ο Alain Delon επέστρεψε στη δημοσιότητα έπειτα από μήνες αγωνίας για τη ζωή του, καθώς ο θρυλικός σταρ -όπως είχε γίνει γνωστό- ζήτησε από τον γιο του, Anthony να τον βοηθήσει να τερματίσει τη ζωή του με υποβοηθούμενη αυτοκτονία.

Είχε ήδη κάνει αναφορά στην αυτοκτονία, το 2019, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Paris Match, ενώ μετά τον θάνατο του άλλου ιερού τέρατος του γαλλικού κινηματογράφου τον Σεπτέμβριο του 2021, Jean-Paul Belmondo, είχε δηλώσει πως δεν θέλει πλέον να ζει.

© JACOVIDES-MOREAU / BESTIMAGE

Το 2019, ο Alain Delon είχε υποστεί δύο εγκεφαλικά επεισόδια καθώς και εγκεφαλική αιμορραγία λίγες μέρες αργότερα. Χρειάστηκαν σχεδόν δύο χρόνια για να σταθεί ξανά στα πόδια του. Το καλοκαίρι του 2021 είχε εμφανιστεί στο TV5 Monde και είχε μιλήσει στον Cyril Viguier, στον οποίο είχε πει: “Είμαι καλά. Έχω πάθει δύο εγκεφαλικά. Προς το παρόν, εκτός από το να περπατάω με μπαστούνι, είμαι καλά”. Μάλιστα, τότε είχε μιλήσει και για τη σύντροφο της ζωής του, που είχε μείνει κοντά του και σ’ αυτήν απέδιδε την ανάρρωσή του.

Η Hiromi είναι η γυναίκα σκιά του Alain Delon. Όπως είχε αποκαλύψει στη συνέντευξή του πριν από έναν χρόνο, “κατά την ανάρρωσή μου, με βοήθησε πρώτα ένας άνθρωπος, η Γιαπωνέζα σύντροφός μου την οποία έχω μαζί και και με περιέθαλψε για μήνες. Το όνομά της είναι Hiromi.”, η οποία είναι πάντα δίπλα του. Στα εξήντα έξι της, είκοσι χρόνια νεότερή του, δεν τον εγκαταλείπει ποτέ. Έχει επίσης εγκατασταθεί στο Douchy, μια κατοικία στο Loiret όπου ζει ο θρύλος του κινηματογράφου, περιτριγυρισμένος από τα σκυλιά του.

Η επιστροφή του Alain Delon για την Ουκρανία

Ο Alain Delon, στα 86 του χρόνια και έπειτα από τα τόσο σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, επέστρεψε στο προσκήνιο για να αποτίσει έναν ειδικό φόρο τιμής. Την Πέμπτη 14 Ιουλίου, σύμφωνα με πληροφορίες του γαλλικού περιοδικού Gala, ο Alain Delon τοποθετήθηκε για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

ANGELI-RINDOFF / BESTIMAGE

Μπροστά στις κάμερες του TV5 Monde και μετά από πρόσκληση του επί 40 χρόνια φίλου του, του δημοσιογράφου Cyril Viguier, ο Alain Delon πραγματοποίησε ένα “άκρως απόρρητο” γύρισμα. Την Παρασκευή 8 Ιουλίου, στην ταράτσα του συγκροτήματος Vivendi, ο Γάλλος σταρ ερμήνευσε σκηνές από το Our Soul Cannot Die. Αυτό το έργο είναι μια ποιητική συλλογή του Ουκρανού καλλιτέχνη Taras Shevchenko, που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα.

© AGENCY / BESTIMAGE

Ο Taras Chevtchenko ήταν εθνικός ήρωας. Το συγγραφικό του έργο θεωρείται ως βάση της νεότερης ουκρανικής λογοτεχνίας και σε μεγάλο βαθμό της σύγχρονης ουκρανικής γλώσσας. Τιμάται ως ο εθνικός ποιητής της Ουκρανίας και, επομένως, με πλήρη γνώση των γεγονότων, ο Alain Delon χρησιμοποίησε τους στίχους του για να αποτίσει φόρο τιμής σε μια χώρα κατακερματισμένη από τον πόλεμο για πέντε μήνες. Το έργο θα ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με τη μετάδοσή του από το TV5 Monde και το συνεργαζόμενο Canal + .

real.gr

Πηγή: newsone.gr