Αρχική LIFESTYLE Αλέξης Κούγιας για υπόθεση Γεωργούλη: «Bλέπω μια περίεργη ιστορία»

Αλέξης Κούγιας για υπόθεση Γεωργούλη: «Bλέπω μια περίεργη ιστορία»

47
0

«Αυτό που μπορεί να ζητήσει ο κ. Γεωργούλης είναι να εκτίσει την ποινή στην Ελλάδα».

Ογνωστός ποινικολόγος μιλώντας για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη και την καταγγελία εις βάρος του για βιασμό και κακοποιητική συμπεριφορά, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η ανάρτηση της καταγγέλλουσας είναι μία αρνητική συμπεριφορά».

«Αυτή την στιγμή έχουμε μόνο την άσκηση μίας ποινικής δίωξης που είναι η αρχή της διερεύνησης, δικαστικά πλέον, μίας καταγγελίας», σχολίασε ο Αλέξης Κούγιας για την υπόθεση.

 «Μου κάνει εντύπωση η καθυστέρηση των τριών ετών»

«Εδώ βλέπω πραγματικά μία περίεργη ιστορία. Στην Ευρώπη για την εξιχνίαση των εγκλημάτων κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας υπάρχει μία ταχύτατη διαδικασία. Έχουμε μία δικηγόρο που γνωρίζει τα όρια του αυτόφωρου, δεν κάνει καταγγελία εντός του 48ωρου για το αυτόφωρο. Το δεύτερο είναι ακόμη κι εκτός του 48ωρου, αν γίνει καταγγελία για βιασμό, αμέσως πηγαίνει το θύμα στον ιατροδικαστή κι εφαρμόζεται η διαδικασία του εντάλματος συλλήψεως, ούτε αυτό είχαμε εδώ. Μου κάνει εντύπωση η καθυστέρηση των τριών ετών», τόνισε ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας στο Mega.

«Εδώ το ζητούμενο είναι αν είναι αλήθεια αυτό που λέει ο κ. Γεωργούλης, ότι τώρα το πληροφορήθηκε. Κι εδώ υπάρχει μία άλλη έλλειψη, υποχρεωτικά πριν ασκηθεί ποινική δίωξη πρέπει να κληθεί ο φερόμενος δράστης να δώσει εξηγήσεις. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει ακυρότητα στην διαδικασία», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν μπορεί να δικαστεί στην Ελλάδα ο Αλέξης Γεωργούλης ο Αλέξης Κούγιας εξήγησε: «Υπάρχει το άρθρο 8 στον Κώδικα που λέει ότι για τον Έλληνα πολίτη υπάρχει μία δυσμενέστατη πρόβλεψη νομική. Μπορεί αν δικαστεί και στο Βέλγιο και στην Ελλάδα. Αυτό που μπορεί να ζητήσει ο κ. Γεωργούλης είναι να εκτίσει την ποινή στην Ελλάδα».

real.gr

Πηγή: newsone.gr