Με σημαντική άνοδο αναμένεται να ανοίξει η μετοχή της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μετά την είδηση πως το εμβόλιο για την καταπολέμηση της πανδημίας που αναπτύσσουν από κοινού οι Pfizer και η BioNTech αποτρέπει πάνω από το 90% των λοιμώξεων κορωνοϊού.

Τα futures της μετοχής της φαρμακοβιομηχανίας δείχνουν πως ο τίτλος θα ανοίξει με άνοδο πάνω από 12,5% στα 40,94 δολάρια ανά μετοχή, από 36,7 δολάρια στο κλείσιμο της Παρασκευής.

Μετά από έναν αγώνα δρόμου 8 μηνών έχει ανοίξει ο δρόμος διάθεσης του εμβολίου που αναπτύσσουν από κοινού οι Pfizer και η BioNTech, εφόσον βέβαια αποδειχθεί ότι το εμβόλιο είναι επίσης ασφαλές.

Εφόσον η μελέτη που διεξάγει η Pfizer δείξει ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές (τα σχετικά στοιχεία αναμένονται σε μια εβδομάδα περίπου), ενδεχομένως να σημαίνει ότι ο κόσμος έχει πλέον στα χέρια του ένα κρίσιμης σημασίας όπλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας που μέχρι στιγμής έχει σκοτώσει περισσότερους από 1,2 εκατ. ανθρώπους παγκοσμίως.

Δεδομένου ότι η αποτελεσματικότητα των πρώτων εμβολίων αναμενόταν κάπου μεταξύ 60%-70%, το γεγονός ότι αποδεικνύεται αποτελεσματικό περισσότερο από 90% είναι εξαιρετικό.

cnn.gr

Πηγή: newsone.gr