Ανδρέας Γεωργίου, γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1982 αλλά μεγάλωσε από την ηλικία των 6 ετών στην Κύπρο από Ελληνοκύπριους γονείς.  Είδε από πολύ νωρίς το σκληρό πρόσωπο της ζωής. Και όχι μόνο εκείνος αλλά και τα αδέλφια του, η μεγαλύτερη από εκείνον Ξένια και οι μικρότεροι Κρίστοφερ και Ραφαέλος-Αντώνης.

Της: Έπη Τρίμη

Όσο για τα δύο αδέλφια του, 36 και 28 ετών αντίστοιχα, εργάζονται μαζί του, ως κινηματογραφιστές. Ο μικρότερος, μάλιστα, έφυγε στο Λονδίνο για σπουδές, ενώ αποτελεί το ιδανικότερο παράδειγμα νικητή της ζωής, κάνοντας μια φυσιολογικότατη ζωή και έχοντας σχεδόν εκμηδενίσει τον ιό HIV στον οργανισμό του.

Ο Ανδρέας είναι πολύ υπερήφανος, όταν λέει πως ο μικρός αδελφός του είναι σε θέση να δημιουργήσει μια κανονική και υγιή οικογένεια.

Ο αρχηγός της οικογένειας

«Την ευθύνη του αρχηγού της οικογένειας τη νιώθω ακόμη . Είναι και το παράπονο τους, ξέρεις, ότι τους αντιμετωπίζω ακόμη σαν παιδάκια, αλλά πάντα έτσι θα νιώθω για τα αδέλφια μου. Εγώ είχα την τύχη να μοιραστώ την ιστορία μας με τον κόσμο κι αυτό λειτούργησε ψυχοθεραπευτικά, καθώς ξεπέρασα πολλά κόμπλεξ. Όταν έχεις να κάνεις με αυτή την ασθένεια, νιώθεις το φόβο της απόρριψης. Μιλώντας, λοιπόν, το ξεπέρασα, βοηθώντας παράλληλα και τα αδέλφια μου, αφού η πληγή είναι ίδια για όλους. Ό,τι ισχύει για μένα ισχύει και για κείνους. Τις ίδιες συνέπειες είχαμε όλοι μας» είχε δηλώσει παλιότερα.

Η συμμετοχή στο «Dream Show

Ο Ανδρέας Γεωργίου είχε κερδίσει το «Dream Show», πριν το ριάλιτι «αλλάξει» χαρακτήρα και γίνει αμιγώς μουσικό.

Πολλοί είναι λογικό να μην θυμούνται αυτή την εμφάνιση του Ανδρέα. Άλλωστε, ο πρώτος κύκλος του «Dream Show» δεν είχε την εμπορική επιτυχία που περίμενε ο Alpha και γι αυτό άλλαξε και στη συνέχεια.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο δημιουργός του «Μπρούσκο» είχε κερδίσει τότε από το ριάλιτι 200.000 ευρώ και είχε συμβόλαιο με τον Alpha να πρωταγωνιστήσει σε κάποιο σίριαλ του καναλιού. Πράγματι έτσι έγινε, μόνο που η νεανική σειρά “Στους 31 δρόμους” με συμπρωταγωνίστρια τη Σοφία Καρβέλα δεν πήγε καθόλου καλά.

Δείτε τη στιγμή που ο Ανδρέας ανακηρύσσεται νικητής από τον… Ανδρέα!

Ραγίζει καρδιές το μήνυμα για την μητέρα του

Η μητέρα του Ανδρέα Γωργίου πέθανε όταν εκείνος ήταν μικρός 26 χρόνια και η εφηβεία του ήταν δύσκολη καθώς θεώρησε τον πατέρα του υπεύθυνο για το θάνατο της μητέρας του αφού εκείνος έφερε στο σπίτι τους το Aids.

O Ανδρέας Γεωργίου έχει πει σε συνέντευξή του το 2012 για εκείνα τα δύσκολα χρόνια που έχασε τη μητέρα του:
«Με ρωτάς για το πότε ένιωσα ότι χάθηκε η εποχή της αθωότητας. Νιώθω, λοιπόν, ότι δεν ήμουν ποτέ σε φάση αθωότητας. Από μικρό παιδί είχα στο μυαλό μου το πλάνο της ζωής μου. Από τότε που με θυμάμαι, έκανα σχέδια και είχα στόχους. Την εφηβεία μου δεν την έχω ζήσει ακόμη. Από μικρό παιδί έπρεπε να είμαι υπεύθυνος για τον εαυτό μου και τα αδέλφια μου, να πάρω σωστές αποφάσεις, να φροντίσω για όλους, να τρέξω.

Ίσως τώρα να περνάω μια εφηβεία, μέσα από τον ενθουσιασμό μου για τη δουλειά, αφού κάνω σαν παιδί.Την ίδια στιγμή, όμως, μπορεί και να έχω την ωριμότητα 50άρη. Η μεγάλη στροφή στη ρότα της ζωής μου έγινε γύρω στα 10. Ένιωθα ότι «φεύγει» η μαμά και μου αφήνει μια ευθύνη. Στα 13 μου, ήθελα να φύγω από το σπίτι.

Ο θάνατος του πατέρα του

Ο πατέρας του Ανδρέα Γεωργίου έφυγε από τη ζωή το 2013, γεγονός που στιγμάτισε τα νεανικά του χρόνια του ηθοποιού. Ο Ανδρέας Γεωργίου είχε δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξη για τον πατέρα του: «Για πολλά χρόνια τον κατηγορούσα για την απώλεια της μητέρας μου, αφού έφερε την ασθένεια (AIDS) στο σπίτι. Εκείνος μας λάτρευε, μας υπεραγαπούσε. Εγώ είχα το πρόβλημα απέναντί του.

Όταν έφτασα στα 20, τον συγχώρησα και έφτιαξε η σχέση μας, γιατί σε αυτήν πλέον την ηλικία συνειδητοποιείς ότι όλοι έχουν δικαίωμα στο λάθος. Μόνο τότε κατάλαβα πόσο εύκολο είναι το λάθος. Πάντα, όταν συζητούσαμε, μου έλεγε “Ανδρέα, θα φτάσεις 20 χρόνων και θα καταλάβεις”. Πράγματι, έτσι ήταν. Ψαράς, αλλά σοφός! Περπατημένος άνθρωπος. Έφυγε από ένα ψαροχώρι της Κύπρου και τα κατάφερε στο Λονδίνο.

Οτιδήποτε περνούσε από τα χέρια του το έφτιαχνε. Είχε παλέψει με τα κύματα με άγριο καιρό, ήταν άνθρωπος δυνατός, σκληραγωγημένος και πολύ όμορφος. Μακάρι να είχα καταλάβει νωρίτερα την τόλμη του να αποκτήσει τέσσερα παιδιά, παρόλο που ήταν ψαράς. Αυτά δεν μπορούσα να τα δω όταν ήμουν μικρός».

Ο έρωτας και ο χωρισμός

«Είμαι πολύ ερωτευμένος, η Σιμώνη είναι ο άνθρωπός μου, είναι το πιο καλό παιδί του κόσμου και μας βλέπει αυτή τη στιγμή και της στέλνω κι ένα φιλάκι», είχε πει χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Γεωργίου, συμπληρώνοντας με χιούμορ ότι η μόνιμη σύντροφός του θα είναι η σεναριογράφος και συνεργάτιδά του Βάνα Δημητρίου: «Είναι η γυναίκα της ζωής μου, ο μέντοράς μου» , είχε πει ο Ανδρέας  Γεωργίου όταν το ζευγάρι ήταν στα μέλια.

Μάλιστα η Σιμώνη Χριστοδούλου είναι και συνεργάτης του Ανδρέα Γεωργίου αφού ήταν make up artist της επιτυχημένης σειράς «Το Τατουάζ» και τώρα στις 8 Λέξεις.

Ο Ανδρέας Γεωργίου  όμως χώρισε εξηγώντας ότι δεν του αρέσει να μιλάει για τα προσωπικά του.

Η σχέση του Ανδρέα Γεωργίου και της Σιμώνης Χριστοδούλου είχε γίνει γνωστή στα media όταν είχαν κυκλοφορήσει κοινές τους φωτογραφίες, ενώ ο ίδιος είχε δηλώσει πέρυσι, καλεσμένος στον Νίκο Μουτσινά, ότι είναι ερωτευμένος κι ότι η Σιμώνη είναι ο άνθρωπός του.

Κι ενώ δεν γνωρίζαμε τι συμβαίνει στην προσωπική του ζωή το τελευταίο διάστημα, τώρα ο ίδιος αποκάλυψε ότι έχει χωρίσει, αλλά διατηρούν πολύ καλές σχέσεις με την πρώην σύντροφό του.

Ο ίδιος, εξηγώντας πως δεν του αρέσει καθόλου να μιλάει γι’ αυτά, διότι πολλές φορές ενθουσιάζεται και γίνεται παρορμητικός, αποκάλυψε πως η καραντίνα τον επηρέασε κι εκείνον, όπως και πολλούς ανθρώπους, και δεν είναι πλέον μαζί με τη Σιμώνη Χριστοδούλου, με την οποία όμως, τόνισε πως διατηρούν πολύ καλές σχέσεις.

Δε μου αρέσει να μιλάω για τα προσωπικά γιατί την έπαθα πολλές φορές. Ενθουσιάζομαι και μπαίνω σε καταστάσεις… Θα πω αυτό και θα το κλείσω. Ανθρώπινα είμαι και εγώ ένας από τους ανθρώπους που ο κορονοϊός τους επηρέασε. Και δεν είμαι σε σχέση. Αλλά πολύ όμορφα και πολιτισμένα είμαστε φίλοι. Και το κλείνουμε εδώ

enimerotiko.gr

Πηγή: newsone.gr