Ο Ανδρέας Μικρούτσικος βρέθηκε καλεσμένος το πρωί της Κυριακής (15/5) στο «Χαμογέλα και Πάλι!» και μίλησε για την Eurovision, στην οποία έχει και ο ίδιος εμπειρία.

Με αφορμή τη συμμετοχή της Αμάντα Γεωργιάδη, γύρισε τον χρόνο πίσω, στο 1991 όταν είχε δηλώσει «παρών» και αυτός στον διαγωνισμό, με την «Άνοιξη».

Χαρακτήρισε το κομμάτι αδικημένο και μάλιστα «κάρφωσε» την ΕΡΤ για την μεταχείριση που είχε.

«Πήγα στην Eurovision με την ‘Άνοιξη’, ένα αδικημένο κομμάτι λόγω του πολέμου και λόγω του ότι τα πράγματα τότε ήταν αλλιώς. Μας είχαν του πεταματού. Εγώ μόνο έβγαινα στις συνεντεύξεις τύπου και μίλαγα υπέρ της Ελλάδας. Σχεδόν έφτασα στον ρατσισμό να τους λέω πως εσείς είστε οι απολίτιστοι και εμείς είμαστε οι πολιτισμένοι», είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Μας είχαν όμως στα σκουπίδια δίπλα. Η ΕΡΤ τότε με δυσκολία με έστειλε σε μια εκπομπή και δεν ξαναπήγα στην ΕΡΤ. Φέτος ξαναπήγα στην ΕΡΤ και δεν με έχει καλέσει σε καμία Eurovision, δεν με έχει φωνάξει ποτέ σε κάτι γιορτές που έκανε στα προκριματικά. Όχι μόνο δεν με έχει χρησιμοποιήσει που είμαι και άνθρωπος της τηλεόρασης και συνθέτης και μουσικός και έχω εκπροσωπήσει την χώρα στον διαγωνισμό. Αν ρωτήσεις πρακτικά αν υπάρχω, δεν υπάρχω. Έχω φύγει από το 1994».

«Το γιατί είναι επειδή πάντα ήμουν αιχμή του δόρατος του MEGA, του ΑΝΤ1 και άλλων καναλιών. Οπότε θεωρούσαν πως αν φέρουν τον Ανδρέα, είναι σαν να διαφημίζουν το MEGA. Αν φέρουν τον Ανδρέα, είναι σαν να διαφημίζουν τον ΑΝΤ1», συμπλήρωσε.

«Αυτό πιστεύω και είναι η πιο καλοπροαίρετη ανάλυση μου διότι τους υπερασπίστηκα και, όταν ήρθε η ώρα να πάρω μια αποζημίωση, τους την χάρισα κιόλας. Άρα από μένα είχαν κέρδος ακόμα και οικονομικό», κατέληξε ο ίδιος.

Πηγή: newsone.gr