Η Ανδριάννα Μπάμπαλη γεννήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 1976.  Σπούδασε οικονομικά και μουσική. Μπήκε στο χώρο κάνοντας φωνητικά και παίζοντας κρουστά, στο συγκρότημα του Νίκου Πορτοκάλογλου το 1998.

Της: Έπη Τρίμη

Αυτό την οδήγησε στο να ηχογραφήσει το πρώτο της τραγούδι, το Δεν Ειν΄Αργά στο Soundtrack της ταινίας Μπραζιλέρο καθώς και στο πρώτο της προσωπικό άλμπουμ Και η Γη γυρίζει.Έχοντας φτιάξει το αμιγώς γυναικείο σχήμα «Ανδριάνα Μπάμπαλη Quarderinas Quartet», περιοδεύει στην Ελλάδα και στην Κύπρο και η καριέρα της έχει ανοδική πορεία χρόνο με τον χρόνο.Η ίδια είχε πει σχετικά για την εξέλιξή της όλα αυτά τα χρόνια: “Περάσανε πολλά χρόνια, δεν άλλαξα απλά εγώ, μεταλλάχθηκε όλη η χώρα. Το θετικό είναι πως κατάλαβα τις δυνάμεις μου και το αρνητικό ότι στένεψαν το περιθώρια για τα πάντα. Δεν υπάρχει προοπτική στη ζωή μας, κι αυτό είναι το πιο σκληρό και στενό μαρκάρισμα που φάγαμε. Κατά τα άλλα δεν το βάζω κάτω, αν και τις μισές μέρες νιώθω σαν τον Δον Κιχώτη που κυνηγάει ανεμόμυλους και τις άλλες μισές λέω, δε μπορεί, κάποτε θα βγούμε στο φως…”

Ο γάμος της Ανδριάννας Μπάμπαλη

Η Ανδριάνα Μπάμπαλη αποκάλυψε στις 15.5. 2019 στην εκπομπή Happy Day πως θα παντρευτεί τον εδώ και 15 χρόνια σύντροφό της. Η ίδια είχε πει σχετικά: “Είναι και εκείνος μουσικός, παίζει πλήκτρα, κάνει ενορχηστρώσεις, έχει κάνει πολλά από τα κομμάτια μου, Τάκης Κατσουπάκης λέγεται. Ο κόσμος της δουλειάς το ξέρει. Θα παντρευτούμε,  το καλοκαίρι με πολιτικό. Τώρα που μεγάλωσα είπα να παντρευτώ, μην είμαι η χαρακτηρισμένη γεροντοκόρη. Δεν υπήρξε πρόταση γάμου, είναι κάτι που το συζητάμε 15 χρόνια”. Ωστόσο.ο γάμος αναβλήθηκε.Η ίδια είχε πει σχετικά: «Δεν έγινε ο γάμος τελικά, θα γίνει αργότερα γιατί είχαμε κάποια θέματα οικογενειακά, υγείας κλπ… Περιμένουμε να στρώσουν τα πράγματα για να γίνει σωστά. Συζώ με τον ίδιο άνθρωπο 16 χρόνια, οπότε νιώθω ήδη παντρεμένη» είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους τρεις μήνες αργότερα.

Ο αγαπημένος της Ανδριάνας, είναι Θεσσαλονικιός μουσικός, πιανίστας, γνωστός μουσικός παραγωγός και ενορχηστρωτής με σημαντικές συνεργασίες, όπως εκείνες με τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Σωκράτη Μάλαμα, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Χαρούλα Αλεξίου, Δημήτρη Μητροπάνο, Γιώργο Νταλάρα, Ελευθερία Αρβανιτάκη και Ορφέα Περίδη.

«Αν παντρευτώ, την επόμενη μέρα θα χωρίσω!»

Η Ανδριάνα Μπάμπαλη παραμένει χωρίς… στεφάνι όμως αυτό δεν φαίνεται να την ενοχλεί αφού όπως παραδέχτηκε δημόσια, πιστεύει πως αν τελικά παντρευόταν τον σύντροφό της, την επόμενη μέρα θα χώριζε!

Περνάω δύσκολα

Η Ανδριάνα Μπάμπαλη χωρίς να μασήσει τα λόγια της είπε στο «Σημείο Συνάντησης» και στη Φαίη Ξυλά στις 27.4.2020 : «Η τέχνη κοντεύει να γίνει σπορ πλουσίων και αυτό είναι λίγο άδικο. Το πράγμα έχει αλλάξει ριζικά από όταν ξεκίνησα, δηλαδή από το ζενίθ πήγαμε στο ναδίρ. Εξαρτάται και σε ποιο χώρο κινείσαι. Αν είσαι ο Αντώνης Ρέμος είναι ωραίο να είσαι τραγουδιστής, εγώ δυσκολεύομαι λίγο παραπάνω. Εννοώ είναι δύσκολα τα πράγματα. Είναι λίγα, είμαστε πολλοί. Πόσα μουσικά σχήματα να πάνε καλά; Ποιο να πας να δεις; Είναι εξαιρετικά δύσκολο.Είναι κακό αυτό. Επειδή δεν σου δίνει χρήμα η δουλειά σου, υπάρχουν παιδιά τα οποία δεν μπορούν να βιοποριστούν. Ενδέχεται να χάνονται ταλέντα που δεν έχουν χρήμα και να γίνεται ένα σπορ πλουσίων που είναι λίγο άδικο!».

enimerotiko.gr

Πηγή: newsone.gr