Αιγυπτιακά Μαχητικά MiG-29 και Mirage 2000, βομβάρδισαν με επιτυχία ολόκληρο στρατό «Τούρκων τζιχαντιστών» στη Λιβύη, όπως μεταδίδουν ρωσικές πηγές αλλά και επισήμως το αιγυπτιακό υπουργείο εθνικής άμυνας!

Κάνουν λόγο για βομβαρδισμό πρωτοφανούς σφοδρότητας και για τεράστιες απώλειες Τζιχαντιστών αλλά και τουρκικών οπλικών συστημάτων!

Παρά το γεγονός ότι οι εχθροπραξίες στο έδαφος της Λιβύης σταμάτησαν με επιτυχία – συγκρούσεις πρακτικά δεν είχαν καταγραφεί για αρκετούς μήνες, έγινε γνωστή η άνευ προηγουμένου επιδρομή μαχητικών MiG-29M / M2 και μαχητικών Mirage 2000 της Αιγυπτιακής Πολεμικής Αεροπορίας.

Η επιδρομή πραγματοποιήθηκε στην περιοχή των συνόρων, ενώ, σύμφωνα με αναφορές, τα αεροσκάφη δεν εισήλθαν στον εναέριο χώρο της Λιβύης μεν, αναφέρεται όμως ότι ως αποτέλεσμα της επίθεσης, βρήκαν τον θάνατο εκατοντάδες ισλαμιστές, δεκάδες οπλικά συστηματα, αποθήκες με όπλα κ.λπ.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους λόγους για τις επιδρομές ήταν η ανάπτυξη συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας από την Τουρκία, τα οποία στο μέλλον θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα για τις επιθέσεις της Αιγύπτου.

«Το αιγυπτιακό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε ένα βίντεο των αεροπορικών του επιθέσεων εναντίον ισλαμιστικών ομάδων στο δυτικό τμήμα της χώρας κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη. Το βίντεο δείχνει πώς η Αιγυπτιακή Πολεμική Αεροπορία πραγματοποιεί πολλές αεροπορικές επιδρομές σε ομάδες μαχητών, τα οχήματά τους και τα καταφύγια τους, επιτυγχάνοντας αποθήκες πυρομαχικών και κινούμενος στόχους με ακρίβεια. Πρέπει να σημειωθεί ότι το μήκος των συνόρων Λιβύης-Αιγύπτου είναι 1115 χλμ. Μέσω αυτού, τζιχαντιστές του “ISIS” και άλλες τρομοκρατικές ομάδες διεισδύουν από τη Λιβύη στην Αίγυπτο. Κάθε χρόνο, ο αιγυπτιακός στρατός καταστρέφει έως και 500 διαφορετικά οχήματα με τα οποία οι τρομοκράτες προσπαθούν να φτάσουν στην Αίγυπτο ή να μεταφέρουν όπλα και πυρομαχικά», αναφέρουν τα ρωσικά μέσα περιγράφοντας τις ανακοινώσεις στο αιγυπτιακό υπουργείο άμυνας.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι με τις σφοδρές αεροπορικές επιδρομές της Αιγύπτου, η κατάσταση στη Λιβύη μπορεί να αποσταθεροποιηθεί ξανά.

Πηγή: newsone.gr