Σε έξι μέρες οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα βγουν σε αναστολή, σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των υγειονομικών ενάντια στην υποχρεωτικότητα, νοσηλεύτρια σε ΜΕΘ κοροναϊού που αρνείται να εμβολιαστεί εξηγεί στο MEGA τους λόγους της απόφασής της.

Η κ. Βιβή Δημοπούλου που εργάζεται στο νοσοκομείο του Ρίο ανέφερε:

«Εμείς που άλλοτε θεωρούμαστε μαχητές και πήραμε το χειροκρότημα όλου του κόσμου αυτή την στιγμή διωκόμαστε όχι επειδή είμαστε αρνητές του εμβολιασμού, επειδή είμαστε κατά της υποχρεωτικότητας, του διχασμού και του διαχωρισμού», σημείωσε.

«Μέχρι πριν 2 μήνες ήμουν στην ΜΕΘ covid για οκτώ μήνες. Είδαμε ανθρώπους να πεθαίνουν από τον ιό, δεν είμαστε αρνητές του ιού, αλλά είδαμε ανθρώπους που ήταν πλήρως εμβολιασμένοι και έχουν πεθάνει. Έχει δοθεί γνωμοδότηση για τα εμβόλια αλλά δεν έχουν πάρει την τελική έγκριση που θα δοθεί το 2023. Ο αγώνας μας έχει όνομα, ήθος και αξιοπρέπεια. Δεν το κάνουμε από καπρίτσιο. Το κάνουμε για το μέλλον των παιδιών μας Αν αυτή η υποχρεωτικότητα μετατεθεί στα παιδιά μας, είμαι υποχρεωμένη να προασπίσω το δικαίωμα για την ελεύθερη επιλογή».

«Βλέπουμε ότι υπάρχει διχογνωμία μεταξύ των γιατρών. Δεν υπάρχει διάρκεια των κλινικών δοκιμών, όσον αφορά τις μακροχρόνιες παρενέργειες, αυτό μας φοβίζει», πρόσθεσε.

«Ας μας δοθεί ο χρόνος», τόνισε. «Στα νοσοκομεία είμαστε επιστημονικό υγειονομικό προσωπικό τηρούμε πιστά τα ατομικά μέτρα προστασίας, κάνουμε ελέγχους εβδομαδιαίως, δεν έχουμε μεταδώσει τον ιό. Δεν φοβάμαι κάτι όταν γυρίζω στο σπίτι μου. Ξέρω ότι τηρώ τα μέτρα ευλαβικά.», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζουμε ότι ο αριθμός των πλήρως εμβολιασμένων που έχουν χάσει τη ζωή τους από  κοροναϊό είναι απειροελάχιστος, τόσο σε παγκόσμια κλίμακα όσο και στην Ελλάδα.

Τα στοιχεία για τους ανεμβολίαστους πολίτες είναι αποκαλυπτικά:

– Είναι 9 στους 10 διασωληνωμένους

– Έχουν 13 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα διασωλήνωσης όταν νοσήσουν

– Έχουν 20 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα διασωλήνωσης εάν είναι άνω των 60

Εξαδάκτυλος: Αν ήταν όλοι εμβολιασμένοι, στις ΜΕΘ θα είχαμε 10 με 20 ανθρώπους

«Η πραγματικότητα είναι πολύ σαφής έχουμε δύο πληθυσμούς ενηλίκων στη χώρα μας, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, αν ήταν όλοι εμβολιασμένοι, στις εντατικές θα είχαμε μόνον 10 με 20 ανθρώπους. Άρα δεν θα αποτελούσε θέμα επικαιρότητας. Οι αριθμοί αργά αλλά σταθερά αυξάνονται», είπε στο Open, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, με φόντο το μαύρο ρεκόρ κρουσμάτων που καταγράφηκε την Τρίτη.

«Μέσα σε μία εβδομάδα χάσαμε έξι ανθρώπους 18 έως 39 ετών», είπε και σημείωσε πως βρίσκεται στην εντατική λόγω κοροναϊού ένα παιδί 12 ετών.

Πηγή: newsone.gr