Την ανεξαρτητοποίησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε η βουλευτής Αγγελική Αδαμοπούλου, λίγους μήνες μετά την ένταξή της στο κόμμα.

Όπως υποστήριξε η κυρία Αδαμοπούλου «κατόπιν περισυλλογής και αμιγώς προσωπικής συνειδητής απόφασης, αποφάσισα να μην είμαι υποψήφια στις προσεχείς εκλογές».

ΜέΡΑ25: Αδαμοπούλου – Μπακαδήμα πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ για την «καριέρα»

Σύμφωνα με την ίδια, δεν προτίθεται να είναι υποψήφια με καμία παράταξη. «Δεν επιθυμώ να συμμετέχω στον πολιτικό στίβο στο προσεχές μέλλον» συμπλήρωσε.

Η Αγγελική Αδαμοπούλου κοινοποίησε τόσο στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, όσο και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα την απόφαση αποχώρησής της από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Εκφράζω για άλλη μία φορά τις ευχαριστίες μου στον Αλέξη Τσίπρα για την πρότασή του να προσχωρήσω στην παράταξη της οποίας ηγείται» τόνισε, συμπληρώνοντας ότι οποιαδήποτε έκκληση να παραδώσει την έδρα της θα αποβεί άκαρπη.

«Η έδρα αυτή ανήκει στους συμπολίτες μου που με τίμησαν με την ψήφο τους και σε αυτούς θα την παραδώσω μόλις λήξει η θητεία μου» κατέληξε, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει την άσκηση των κοινοβουλευτικών καθηκόντων της «εντός Βουλής και στους δρόμους όπου κερδίζονται οι αγώνες».

Υπενθυμίζεται ότι η Αδαμοπούλου ανεξαρτητοποιήθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΜεΡΑ 25 στις 8 Μαρτίου 2022 και στις 20 Δεκεμβρίου 2022, εντάχθηκε στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

H ανάρτησή της στο facebook

Θέλω να ενημερώσω τους συμπολίτες μου ότι, κατόπιν περισυλλογής και αμιγώς προσωπικής συνειδητής απόφασης, αποφάσισα να μην είμαι υποψήφια στις προσεχείς εκλογές. Προς αποφυγή παρερμηνειών, δεν προτίθεμαι να είμαι υποψήφια με καμία παράταξη δεδομένου ότι δεν επιθυμώ να συμμετέχω στον πολιτικό στίβο στο προσεχές μέλλον.

Προς τούτο, και ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του Σύριζα- ΠΣ για τις υποψηφιότητες Βουλευτών στις προσεχείς εκλογές, κοινοποίησα στον Πρόεδρο του Σύριζα-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα την απόφασή μου να μην συμπεριληφθώ στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης.

Σήμερα επίσης κοινοποίησα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ.Κωνσταντίνο Τσούλα και στον Αλέξη Τσίπρα, την απόφαση αποχώρησής μου από την κοινοβουλευτική ομάδα του Σύριζα-ΠΣ.

Εκφράζω για άλλη μία φορά τις ευχαριστίες μου στον Αλέξη Τσίπρα για την πρότασή του να προσχωρήσω στην παράταξη της οποίας ηγείται.

Δηλώνω εκ των προτέρων ότι οποιαδήποτε έκκληση να παραδώσω την έδρα μου θα αποβεί άκαρπη. Η έδρα αυτή ανήκει στους συμπολίτες μου που με τίμησαν με την ψήφο τους και σε αυτούς θα την παραδώσω μόλις λήξει η θητεία μου.

Με σαφή πατριωτικό προσανατολισμό για μια καλύτερη και δικαιότερη Ελλάδα, για το κράτος δικαίου, τη Δημοκρατία, την ισότητα και τον ανθρωπισμό, με σημαία μου ότι αυτοσκοπός της πολιτικής και της εκάστοτε παράταξης πρέπει να είναι ο Άνθρωπος και η αξιοπρέπειά του, συνεχίζω τον συλλογικό αγώνα ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές φτωχοποίησης των συμπολιτών μου, συρρίκνωσης των δικαιωμάτων τους και εκποίησης των δημοσίων αγαθών. Συνεχίζω επίσης την άσκηση των κοινοβουλευτικών καθηκόντων μου, εντός Βουλής και στους δρόμους όπου κερδίζονται οι αγώνες.

Πηγή: newsone.gr