Η Διεθνής Ακαδημία Τηλεοπτικών Τεχνών και Επιστημών ανακοίνωσε ότι ανακαλεί το τιμητικό βραβείο Emmy που είχε απονείμει στον πρώην κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο.

Ο Άντριου Κουόμο παραιτήθηκε στις αρχές του μήνα, μετά από έρευνα που απέδειξε ότι ενεπλάκη σε σεξουαλική παρενόχληση 11 γυναικών και έπειτα από την αυξανόμενη πίεση που δεχόταν να αποχωρήσει από στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο Κουόμο, η τρίτη θητεία του οποίου πλησίαζε στο τέλος της, αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Η Κάθι Χόκολ ορκίστηκε αντικαταστάτριά του την Τρίτη και έγινε η πρώτη γυναίκα κυβερνήτρια της Νέας Υόρκης.

Ο Άντριου Κουόμο τιμήθηκε με βραβείο Emmy για τις τηλεοπτικές ενημερώσεις του κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

«Λαμβάνοντας υπόψη την έκθεση της γενικής εισαγγελέως της Νέας Υόρκης και της επακόλουθης παραίτησης του Άντριου Κουόμο από το αξίωμα του κυβερνήτη, ανακαλείται το ειδικό Διεθνές Βραβείο Emmy του 2020» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ακαδημίας Τηλεοπτικών Τεχνών και Επιστημών, όπως μεταδίδει σχετικά το ΑΠΕ.

«Το όνομά του και οποιαδήποτε αναφορά στην απονομή του βραβείου θα απαλειφθούν από το υλικό της Διεθνούς Ακαδημίας».

Η Σίνθια Νίξον, πρωταγωνίστρια της σειράς «Sex and the City» η οποία έθεσε υποψηφιότητα για κυβερνήτρια της Νέας Υόρκης με αντίπαλο τον Άντριου Κουόμο διεκδικώντας το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος το 2018, σχολίασε την απόφαση της Ακαδημίας σε ανάρτησή της στο Twitter.

«Και οι δύο δεν είμαστε κυβερνήτες, αλλά εγώ έχω ακόμη το Emmy μου» ανέφερε.

Η γενική εισαγγελέας της πολιτείας της Νέας Υόρκης, η Λετίσια Τζέιμς, έδωσε στη δημοσιότητα τα συμπεράσματα ανεξάρτητης έρευνας που διήρκησε πέντε μήνες και διαπίστωσε ότι «ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο παρενόχλησε σεξουαλικά πολλές γυναίκες και, με αυτές τις πράξεις του, παραβίασε την ομοσπονδιακή και την πολιτειακή νομοθεσία».

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Κουόμο αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι αναλαμβάνει «πλήρως της ευθύνη» επειδή προσέβαλε τις γυναίκες μέσω, όπως τις χαρακτήρισε, των απερίσκεπτων προσπαθειών του να κάνει χιούμορ ή να δείξει τη στοργή του.

in.gr

Πηγή: newsone.gr