Μέσα σε λίγες ώρες, η Αντζελίνα Τζολί απέκτησε πάνω από 6,5 εκατομμύρια «ακολούθους» στο λογαριασμό της στο Instagram.

Θα πει κανείς, και τι έγινε; Η Τζένιφερ Άνιστον μέτρησε 20 εκατομμύρια followers μέσα σε ένα-δύο 24ωρα.

Και όμως, υπάρχει διαφορά.

Η διάσημη ηθοποιός, Αντζελίνα Τζολί, άνοιξε για πρώτη φορά λογαριασμό στο Instagram για ένα και μοναδικό λόγο – και το δήλωσε ανοιχτά: Τη δραματική κατάσταση που βιώνουν οι πρόσφυγες στο Αφγανιστάν.

Πρέσβειρα καλής θελήσεως για τους πρόσφυγες των Ηνωμένων Εθνών η ίδια, έχει μόλις δύο αναρτήσεις, προς το παρόν.

Στην πρώτη, ανέβασε ένα γράμμα από ένα κορίτσι από το Αφγανιστάν, μία έφηβη, όπως σημειώνει, που απευθύνεται στην ίδια.

Η Τζολί εξηγεί πως αποφάσισε να ανοίξει τον δικό της επίσημο λογαριασμό, επειδή θέλει να στηρίξει τους Αφγανούς πρόσφυγες και, κυρίως, τις γυναίκες και τα μικρά κορίτσια, που βιώνουν ξανά τον τρόμο των Ταλιμπάν.

Σημειώνει χαρακτηριστικά, μάλιστα, ότι την «αρρωσταίνει» να βλέπει τους Αφγανούς πρόσφυγες να αντιμετωπίζονται «ως βάρος».

Στη δεύτερη ανάρτησή της, η ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων ηθοποιός, μιλά – με στοιχεία – για τους ανθρώπους που έχουν εκτοπιστεί από τις πατρίδες τους τα τελευταία χρόνια, επισημαίνοντας πως η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι πόλεμοι και η κλιματική αλλαγή έχουν εκτοπίσει το 1% της ανθρωπότητας.

Συνεχίζει, σημειώνοντας πως οι περισσότεροι πρόσφυγες προέρχονται από 5 χώρες, με τους μισούς εξ αυτών να είναι παιδιά.

Αναμφίβολα, η Αντζελίνα Τζολί θα είναι ιδιαίτερα ενεργή στο νέο της λογαριασμό, ειδικά τώρα που εκατομμύρια Αφγανοί ζουν σε καθεστώς τρομοκρατίας και, παράλληλα, οι ισχυροί του κόσμου σκέφτονται πρωτίστως σε ποιες χώρες να «φορτώσουν» τους πρόσφυγες, αρκεί να μην είναι στις δικές τους.

in.gr

Πηγή: newsone.gr