«Τα χέρια ενός δολοφόνου». Aυτός είναι ο τίτλος που έδωσαν στη φωτογραφία που απεικονίζει τα χέρια του εγκληματία Τζον Τζένκινς, ο οποίος στραγγάλισε όχι μία, αλλά δύο συζύγους του.

Στις 4 Νοεμβρίου του 1953, ο αστυνομικός Ε. Λιντς βρήκε το πτώμα της 33χρονης Εϊλίν Τζένκινς στο πάτωμα του καθιστικού, με ένα λεπτό σχοινί τυλιγμένο γύρω από τον λαιμό της.

Ο σύζυγός της δεν έκανε καμία προσπάθεια να αποκρύψει το έγκλημα. Παραδέχτηκε ότι τη στραγγάλισε, αλλά δεν έδειχνε να συνειδητοποιεί τι είχε συμβεί.

Η διήγησή του σόκαρε καθώς όπως είπε, όταν έβαλε αρχικά το σχοινί γύρω απ’ τον λαιμό της γυναίκας του, δεν σκόπευε να την σκοτώσει.

Της είπε ότι ήθελε να κάνει ένα πείραμα, αλλά καθώς έσφιγγε τα χέρια του, κάτι «έσπασε» μέσα του και τη σκότωσε. Δεν φυλακίστηκε, αλλά κλείστηκε σε ψυχιατρική κλινική, καθώς ο δικαστής έκρινε ότι δεν είχε «σώας τας φρένας».

Δύομισι χρόνια αργότερα, πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στον «έξω» κόσμο.

Στις 22 Δεκεμβρίου του 1962, ούτε μία δεκαετία μετά τη δολοφονία της πρώτης του γυναίκας, ο Τζένκινς χτύπησε ξανά.

Το θύμα ήταν η δεύτερη σύζυγός του, η 50χρονη Αϊρίν.

Ο δράστης δήλωσε στην αστυνομία: «Έγινε όπως και το 1953, όταν σκότωσα την πρώτη μου γυναίκα. Την στραγγάλισα με ένα σχοινί».

Ο Τζένκινς αποκάλυψε ότι κατά περιόδους σκεφτόταν σοβαρά να αυτοκτονήσει, ενώ οι ψυχίατροι που τον εξέτασαν κατέληξαν ότι οι δολοφονίες προκλήθηκαν από ψυχωτικά επεισόδια.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, τα ψυχολογικά προβλήματα του δράστη εντάθηκαν, καθώς χρειάστηκε να προσέχει την άρρωστη μητέρα του μέχρι τα 50 του.

Παντρεύτηκε μεγάλος, όταν ήταν 52 ετών και δεν είχε κοινωνικοποιηθεί σωστά.

Αντιλαμβανόταν ότι ήταν λάθος να δολοφονήσει τη γυναίκα του, αλλά θεωρούσε τη συμπεριφορά του δικαιολογημένη.

Εκμυστηρεύτηκε όμως, ότι πίστευε πως ήταν πηγή του κακού για την κοινωνία.

Τη δεύτερη φορά που βρέθηκε στο εδώλιο του κατηογορουμένου, οι ένορκοι χρειάστηκαν λιγότερα από 10 λεπτά, για να καταλήξουν σε μία απόφαση.

Ο Τζένκινς κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε ισόβια.

in.gr

Πηγή: newsone.gr