Τα αρχικά αποτελέσματα έδειχναν την επαρχία στα χέρια του Τ.Μπάιντεν στις 9&10 η ώρα. Αλλά εκείνη την ώρα το σφάλμα διορθώθηκε και η καταχώρηση έδωσε την επαρχία στον Ν.Τραμπ με διαφορά 2.000 ψήφων.

Το σημαντικό είναι ότι αυτό το λογισμικό είναι σε χρήση σε 47 επαρχίες στο Μίσιγκαν και αυτό σίγουρα θα οδηγήσει σε επανακαταμέτρησης/έλεγχο των ψήφων όπως δηλώνουν στο επιτελείο του Ν.Τραμπ.

One Michigan county clerk caught a glitch in tabulation software so they hand counted votes and found the glitch caused 6,000 votes to go to Biden + Democrats that were meant for Trump and Republicans. 47 MI counties used this software. All must check now! pic.twitter.com/21AXyJZDZi

— Robby Starbuck (@robbystarbuck) November 6, 2020

Η υπεύθυνη των Ρεπουμπλικάνων στο Μίσιγκαν Λάουρα Κοξ ανέφερε σε συνέντευξή τύπου ότι αυτές οι πρακτικές στοίχισαν χιλιάδες ψήφους στο κόμμα τους.

Στο Άντιρμ πρέπει να ξαναμετρηθούν οι ψήφοι. Την Παρασκευή στην ίδια πολιτεία αλλά στην επαρχία του Όκλαντ ρεπουμπλικάνος αξιωματούχος δήλωσε ότι ξανακέρδισε την θέση του όταν διορθώθηκε αυτό το λάθος στον υπολογιστή.

Πόσα τέτοια λάθη άραγε έχουν γίνει ακόμα;

pronews.gr

Πηγή: newsone.gr