Στη διάρκεια της συνεδρίασης για την επαναλειτουργία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, παρουσιάστηκε μια πρώτη αποτίμηση των ζημιών οι οποίες προκλήθηκαν στο κτήριο Διοίκησης στη διάρκεια της κατάληψης.

Την έκθεση για την αποτίμηση των ζημιών παρουσίασε προς τα μέλη της Συγκλήτου ο αρμόδιος αντιπρύτανης Διοικητικών Υπηρεσιών Ανδρέας Γιαννακουδάκης.

Αμέσως μετά την εκκένωση της κατάληψης οι πρυτανικές αρχές έδωσαν εντολή σε όλους τους υπαλλήλους του κτηρίου Διοίκησης να κάνουν μια πρώτη απογραφή των ζημιών που είχαν προκληθεί στους χώρους εργασίας τους. Παράλληλα, προχώρησαν και σε φωτογραφική αποτύπωση των χώρων, πριν από την εκ νέου τακτοποίησή τους.

Οι κυριότερες ζημιές αφορούν καταστροφή ή κλοπή ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Πρόκειται δηλαδή για υπολογιστές, οθόνες, εκτυπωτές, laptop, πληκτρολόγια, σκληροί δίσκοι υπολογιστών, προτζέκτορες, web κάμερες κ.λπ. Ζημιές σημειώθηκαν και σε είδη γραφείου (καρέκλες κ.ά.). Μέρος από τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό, καθώς και τον εξοπλισμό γραφείων που καταστράφηκαν βρέθηκαν πεταμένα στις εσωτερικές σκάλες του κτηρίου Διοίκησης.

Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση το κόστος αυτών των ζημιών ανέρχεται σε περίπου 65.000 ευρώ.

Πέραν αυτών υπήρξαν καταστροφές και σε πόρτες και κλειδαριές του κτηρίου. Όπως φαίνεται και από το φωτογραφικό υλικό, κάποιες πόρτες παραβιάστηκαν με τη χρήση ειδικών εργαλείων (τροχού κ.ά.). Σε αρκετά σημεία του κτηρίου, επίσης, γράφηκαν συνθήματα, κάποια από τα οποία αφορούσαν και τον Κουφοντίνα.

Στο μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση στη Διοικούσα Επιτροπή της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, που ζήτησε από την Κατερίνα Νοτοπούλου να πληρώσει τον λογαριασμό της κατάληψης στο ΑΠΘ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε  στις αναρτημένες  φωτογραφίες από το εσωτερικό της κατάληψης οι οποίες όπως είπε «δείχνουν κάποιες μπογιές στο πάτωμα και στοιβαγμένες τροχήλατες καρέκλες και φωτοτυπικά μηχανήματα, τακτοποιημένα σε έναν χώρο στο εσωτερικό της Πρυτανείας».

«Δεν ξέρουμε εάν είναι αστείο ή ξεκαρδιστικό, το γεγονός ότι το κόμμα που χρωστάει 380 εκατομμύρια δανεικά κι αγύριστα και χρεωκόπησε την χώρα, νιώθει πως έχει το δικαίωμα να ζητάει και τα ρέστα από οποιονδήποτε αναπνέει σε αυτή την χώρα, χωρίς καμία ντροπή», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Επίσης, σε κάποια οργουελική αποστροφή του λόγου, τολμάει να χρησιμοποιήσει τον όρο «δημοκρατικές φαντασιώσεις» ειρωνικά, την ίδια ημέρα που έγιναν τεράστιες πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά της αστυνομικής βίας που επιδεικνύει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του κατά φαντασίαν σερίφη – υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη», καταλήγει η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: newsone.gr