Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Αργυρούπολη: «Ζητάμε τη βοήθεια του κόσμου» – Συγκλονίζουν οι γονείς της Όλγας...

Αργυρούπολη: «Ζητάμε τη βοήθεια του κόσμου» – Συγκλονίζουν οι γονείς της Όλγας που ξυλοκοπήθηκε

160
0

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει η Όλγα Δημητρακοπούλου, η οποία ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον σύντροφό της στην Αργυρούπολη τον Ιανουάριο του 2022.

Τον δικό τους Γολγοθά βιώνουν οι γονείς της Όλγας Δημητρακοπούλου, της γυναίκας που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον σύντροφό της στην Αργυρόπουλη. Οκτώ μήνες μετά τον ξυλοδαρμό της η άτυχη γυναίκα δεν έχει ακόμα επικοινωνία με το περιβάλλον και δεν μπορεί να αναπνεύσει μόνη της από τα χτυπήματα που δέχτηκε στα πλευρά από τον 46χρονο πρωταθλητή τζούντο που έχει προφυλακιστεί.

Οι γονείς της Όλγας, Ευάγγελος και Λίτσα, απευθύνουν έκκληση για βοήθεια προκειμένου η 40χρονη να επανέλθει στην κατάσταση που ήταν πριν.

Μιλώντας στο Star, o πατέρας της Όλγας είπε: «Ελπίζω να γίνει καλά το παιδί μου γι αυτό ζητάω οικονομική βοήθεια από τον κόσμο, αν μπορεί να μας στηρίξει παρά τις δυσκολίες και τις συνθήκες. Είναι ακόμα χάλια. Είναι σε δωμάτιο στον Ευαγγελισμό και θα την κρατήσουν μέχρι να βρούμε κέντρο αποκατάστασης. Ζητούν πολλά λεφτά. Βρήκαμε ένα στη γειτονιά μας και θα την πάμε μάλλον εκεί».

Από την πλευρά της η μητέρα της άτυχης κοπέλας τόνισε: «Περνάμε έναν Γολγοθά. Μεγαλώσαμε και τα τρία παιδιά μας με στερήσεις και αυτή τη στιγμή είναι σαν ζωντανή νεκρή. Δεν μιλάει, δεν κουνιέται, δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί μόνη της. Θέλουμε κάποιο κέντρο. Μιλήσαμε και στην υπουργό αλλά δεν έγινε κάτι. Την απορρίψανε σε κάποιο κέντρο που πήγαμε τώρα. Εκτός αυτού πληρώνουμε και την αποκλειστική, πληρώνουμε και φάρμακα, πάνες. Δύο χιλιάδες ευρώ πάνε για την αποκλειστική κάθε μήνα».

Ο 46χρονος δράστης δεν επικοινώνησε με την οικογένεια για να βοηθήσει έστω και οικονομικά, σύμφωνα με την κ.Λίτσα. «Αυτός ήταν ένα τέρας, δεν ήταν άνθρωπος. Μας βοήθησε ο Δήμος σε συνεργασία με τον κ. Σεφερλή. Πήραμε κάποια χρήματα τον Αύγουστο και χρωστούσαμε».

Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος της οικoγένειας

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας της Όλγας τόνισε πως «μιλάμε για μια απόπειρα ανθρωποκτονίας. Από τύχη αυτή η γυναίκα ακόμα ζει. Εδώ και 8 μήνες είναι σχεδόν φυτό. Τον τελευταίο καιρό ανταποκρίνεται στο βλέμμα χωρίς όμως να μπορεί ούτε να κουνηθεί, ούτε να μιλήσει. Μιλάμε για έναν Γολγοθά. Το θέμα έχει δύο όψεις, την νομική πλευρά και την κοινωνική. Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση και η εκάστοτε κυβέρνηση αν δεν χρησιμοποιεί μόνο ρηματικά εκφράσεις με πανηγυρικό τρόπο θα πρέπει εμπράκτως στα θύματα να σταθεί αρωγός. Η Όλγα έχει απορριφθεί από τρία δημόσια κέντρα αποκατάστασης. Η Όλγα έχει υποστεί τραχειοστομία επειδή δεν μπορούσε να αναπνεύσει από τη βαναυσότητα των τραυμάτων της, με αποτέλεσμα να χρειάζεται αυξημένη φροντίδα για να μπορέσει να αποκατασταθεί ένα τμήμα της υγείας της. Η αυξημένη φροντίδα σημαίνει αυξημένη ευθύνη και έρχονται τα δημόσια κέντρα αποκατάστασης και το απορρίπτουν αυτό».

Πηγή: newsone.gr