Συγκίνηση σε όλη την Μαγνησία έχει προκαλέσει η πράξη αλτρουϊσμού και αγάπης αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι δίχως δεύτερη σκέψη έσωσαν τέσσερα κουτάβια από βέβαιο θάνατο.

Όπως αναφέρουν τοπικά δημοσιεύματα, πρόκειται για τη διοικήτρια της Ομάδας ΔΙΑΣ Ελένη Καραμπίνη και τους αστυνομικούς Ιωάννη Γλυνό, Παναγιώτη Πάνου, Στέργιο Πάσχο, Παναγιώτη Γιαννάκο, Γεώργιο Γεωργούση και Γιώργο Κιντέρογλου.

Η Ομάδα ΔΙΑΣ ανταποκρίθηκε άμεσα, όταν προχθές γύρω στις 20:00 πολίτης κάλεσε σε βοήθεια. Περπατούσε στην Αγίου Γερασίμου και στο σημείο που διασταυρώνεται η οδός με την Κουντουριώτου άκουσε τα κλαψουρίσματα από τα μωράκια. Πλησίασε και βρήκε δίπλα από κάδο νεογέννητα κουτάβια. Ασυνείδητος τα είχε εγκαταλείψει, ενώ ακόμη είχαν τον ομφάλιο λώρο από τη μανούλα τους.

Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έσπευσαν στο σημείο. Διαπίστωσαν με θλίψη ότι τα κουταβάκια είναι μόλις μερικών ημερών και παγωμένα από το κρύο. Τα πήραν μαζί τους στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, εφοδιάστηκαν από petshop μπιμπερό και γάλα και τα φιλοξένησαν το βράδυ στον χώρο τους.

Τύλιξαν τα μωράκια στις υπηρεσιακές τους μπλούζες για να τα ζεστάνουν και τα τάιζαν όλο το βράδυ ανά δύο ώρες για να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους.

κουτάβια

Ο ανάδοχος του κυνοκομείου Απόστολος Ανδρεαδάκης σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης συγχαίρει την Αστυνομία.

«Ένα μεγάλο μπράβο από μένα στους αστυνομικούς, που φρόντισαν τα κουτάβια πολύ καλά, μέχρι την ώρα που πήγα να τα πάρω τα τάιζαν με μπιμπερό, ακόμα και τα ρούχα τους χρησιμοποίησαν για να τα κρατήσουν ζεστά», αναφέρει.

Τα μωράκια βρίσκονται σε ασφαλές περιβάλλον. Ο κ. Ανδρεαδάκης, που τα έχει αναλάβει, ζητεί βοήθεια από ευαισθητοποιημένους πολίτες, αν μπορούν να τα φιλοξενούν προσωρινά μέχρι να γίνουν δύο μηνών και να τα μεταφέρει στο καταφύγιο. Δεν προλαβαίνει με τα καθήκοντα που έχει να τα φροντίζει.

«Μου είναι πολύ δύσκολο το ξενύχτι για να τα φροντίζω. Για άλλη μία φορά ζητώ βοήθεια στο μεγάλωμα των κουταβιών μέχρι την ηλικία των δύο μηνών, ώστε να μπορέσω μετά να τα φιλοξενήσω στο καταφύγιό μου», αναφέρει.

Πηγή: newsone.gr