Εξαιτίας της αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς του» κρίνει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, δεν θα πρέπει να δίνονται απόρρητες πληροφορίες στον προκάτοχό του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πιστεύει ότι ο προκάτοχός του, ο ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ, δεν πρέπει να έχει πρόσβαση στις ενημερώσεις των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών στον αρχηγό του κράτους, εξαιτίας της «αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς του».

«Ανεξαρτήτως της εξέγερσης»

«Δεν νομίζω», απάντησε ο κ. Μπάιντεν ερωτηθείς από τη Νόρα Ο’ Ντόνελ, παρουσιάστρια του CBS News, αν θεωρεί πως ο κ. Τραμπ πρέπει να λαμβάνει τις ενημερώσεις.

«Εξαιτίας της αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς του, ανεξαρτήτως της εξέγερσης», εξήγησε ο κ. Μπάιντεν, αναφερόμενος στην αιματηρή εισβολή οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου.

Στις ΗΠΑ είναι άγραφη παράδοση οι πρώην πρόεδροι να συνεχίζουν να λαμβάνουν ενημερωτικά δελτία από τις υπηρεσίες πληροφοριών και αφού εγκαταλείπουν το αξίωμα.

Ο μεγιστάνας καταφερόταν συχνά εναντίον των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών και δεν δεχόταν ιδιαίτερα μακρές ενημερώσεις από στελέχη τους κατά τη διάρκεια της θητείας του στον Λευκό Οίκο.

«Θα μπορούσε να ολισθήσει…»

Την επόμενη εβδομάδα βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δεύτερη δίκη του στη Γερουσία, αυτήν τη φορά για υποκίνηση εξέγερσης καθώς μερικές ώρες πριν την έφοδο στο Καπιτώλιο είχε προτρέψει τους οπαδούς του να «δώσουν μάχη» εναντίον της κύρωσης των αποτελεσμάτων των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, στις οποίες ηττήθηκε.

Ερωτηθείς ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία του σε περίπτωση που ο κ. Τραμπ συνεχίσει να λαμβάνει τις διαβαθμισμένες ως άκρως απόρρητες ενημερώσεις, ο Τζο Μπάιντεν απέφυγε να δώσει σαφή απάντηση.

«Θα προτιμούσα να μην εικοτολογήσω δημόσια. Απλώς, νομίζω πως δεν είναι ανάγκη να λαμβάνει (…) ενημερώσεις από τις υπηρεσίες πληροφοριών. Σε τι ωφελεί να του δίνονται; Ποια επίπτωση έχει, πέραν του ότι θα μπορούσε να ολισθήσει και να πει κάτι (απόρρητο);», διερωτήθηκε ο δημοκρατικός πρόεδρος.

Πηγή: ΑΠΕ

in.gr

Πηγή: newsone.gr