Ο Τζο Μπάιντεν αποκάλυψε την Τρίτη ότι έχει μιλήσει με όλους τους εν ζωή πρώην προέδρους των Ηνωμένωνν Πολιτειών «εκτός από έναν», από τη στιγμή που μπήκε στον Λευκό Οίκο για να υπηρετήσει τη χώρα του.

Στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο CNN, ο δημοσιογράφος Άντερσον Κούπερ τον ρώτησε σε κάποια στιγμή: «Έχετε πάρει το τηλέφωνο για να καλέσετε κάποιον πρώην πρόεδρο;».

«Ναι, το έχω κάνει», επιβεβαίωσε ο Μπάιντεν.

«Θέλετε να μας πείτε με ποιούς μιλήσατε;» συνέχισε ο δημοσιογράφος.

Ο Μπάιντεν αρνήθηκε να κατονομάσει, επικαλούμενος τους κανόνες απορρήτου, αλλά σημείωσε ότι όλοι, εκτός από έναν, τους εν ζωή προέδρους έχουν επικοινωνήσει μαζί του.

«Είναι ιδιωτικές συνομιλίες», είπε ο Μπάιντεν για την επικοινωνία με τους προκατόχους του. «Παρεμπιπτόντως, όλοι, εκτός από έναν, σήκωσαν το τηλέφωνο για να με καλέσουν επίσης».

Οι εν ζωή πρώην πρόεδροι είναι οι Τζίμι Κάρτερ, Μπιλ Κλίντον, Τζορτζ Μπους, Μπαράκ Ομπάμα και Ντόναλντ Τραμπ. Όλοι βρέθηκαν στην ορκομωσία του Μπάιντεν, εκτός από τον Κάρτερ – που ήθελε να το κάνει, αλλά το απέφυγε λόγω ηλικίας και των ανησυχιών για την Covid – και του Τραμπ, ο οποίος αρνήθηκε να πάει μετά την απώλεια της προεδρίας.

«Ξέρω ότι δεν θέλετε να μιλήσετε γι’ αυτόν, αλλά…» απάντησε ο Κούπερ.

Ο Μπάιντεν δεν αποκάλυψε τον πρώην πρόεδρο που δεν τον έχει καλέσει, αλλά αυτά που άφησε να εννοηθούν, τον «φωτογράφισαν» με τον καλύτερο τρόπο.

«Για τέσσερα χρόνια, το μόνο που υπάρχει στις ειδήσεις είναι ο Τραμπ. Τα επόμενα τέσσερα χρόνια, θέλω να βεβαιωθώ ότι όλα τα νέα είναι ο αμερικανικός λαός. Κουράστηκα να μιλάω για τον Τραμπ», συμπλήρωσε ο Μπάιντεν.

Πηγή: newsone.gr