Η γερμανική «BILD» κάνει λόγο για τα γερμανικά LEOPARD σε άρθρο της με τίτλο: «Τώρα προχωρούν τα γερμανικά άρματα!» με αφορμή την ουκρανική επίθεση στην Ζαπορίζια και την εμφάνιση γερμανικών αρμάτων πριν από τρεις ώρες περίπου.

Μέχρι στιγμής τα LEO2A4/A6 δεν είχαν εμπλακεί στις μάχες, αλλά η αρχική αποτυχία της χθεσινής ουκρανικής επίθεσης στην Ζαπορίζια, ανάγκασε τους Ουκρανούς να τα εμπλέξουν άμεσα.

«Όλος ο κόσμος το περίμενε. Τώρα ήρθε η ώρα: Η Ουκρανία προελαύνει εναντίον των Ρώσων με γερμανικά άρματα μάχης Leopard 2!

 Τα γερμανικά κύρια άρματα μάχης εμφανίστηκαν στο πεδίο της μάχης για πρώτη φορά, αναλαμβάνουν τον αγώνα ενάντια στους Ρώσους εισβολείς.

Η επίθεση είναι σε εξέλιξη» γράφει η Bild.

Απομένει να δούμε την τύχη των γερμανικών αρμάτων.

Τα γερμανικά άρματα είχαν μείνει στην ουκρανική εφεδρεία για να ριχθούν στην μάχη σε περίπτωση που υπήρχε ρήγμα στην ρωσική άμυνα, αλλά αναγκάστηκαν να επιχειρήσουν πολύ γρηγορότερα απ’ότι αναμενόταν.

Από τις φωτό που έχουν κυκλοφορήσει πρόκειται για τα παλιά LEO2A4 τα οποία είχε καταστρέψει πολλά ο ISIS στην Συρία (ειδικά στην αλ Μπαμπ) όταν επιχείρησαν οι Τούρκοι να καταλάβουν την πόλη.

Πηγή: newsone.gr