Ανάλογο μήνυμα εμφανίζεται στο iPlayer και πριν από επεισόδιο reunion του «Πρίγκιπα του Μπελ Ερ»

Ένα προειδοποιητικό μήνυμα υποδέχεται πλέον τους θεατές που θέλουν να παρακολουθήσουν στο iPlayer ένα από τα επεισόδια της θρυλικής κωμικής σειράς «Blackadder» με πρωταγωνιστή τον Ρόουαν Άτκινσον.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το εν λόγω μήνυμα – που εμφανίζεται και πριν από ένα επεισόδιο της αμερικάνικης σειράς «Ο πρίγκιπας του Μπελ Ερ» – αφορά σε αστεία που ορισμένοι θεατές μπορεί να βρουν προσβλητικά.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, η σειρά «Blackadder» που έκανε πρεμιέρα το 1983 περιλαμβάνει στο δεύτερο επεισόδιό της έναν προσβλητικό όρο, που το BBC θεώρησε ότι χρήζει προειδοποίησης. Στο επεισόδιο, ο χαρακτήρας που υποδύεται ο Άτκινσον συγκρούεται με τον Ντούγκαλ ΜακΆνγκους, ο οποίος μόλις επέστρεψε από τις Σταυροφορίες και του δόθηκε η γη του Blackadder ως επιβράβευση για τον ηρωισμό του. «Έρχεσαι εδώ σεινάμενος κουνάμενος έχοντας σφάξει κάτι σοκολατί τύπους (Chocos) όταν είχαν την πλάτη γυρισμένη και νομίζεις ότι μπορείς να ταράξεις την αρμονία ολόκληρου του βασιλείου», είναι η επίμαχη ατάκα που θεωρήθηκε προσβλητική.

Edmund's Duel with McAngus | Blackadder | BBC Studios

Ο όρος «Chocos» που ακούγεται στη σειρά για να περιγράψει το χρώμα δέρματος μιας κατηγορίας ανθρώπων είχε βάλει σε μπελάδες τον Άγγλο αθλητικό παρουσιαστή Ρίτσαρντ Κις το 2011, όταν τον είχε χρησιμοποιήσει για να περιγράψει έναν παίκτη.

Ένα άλλο επεισόδιο της σειράς «Μαύρη Οχιά», που έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς με τα χρόνια χάρη στο ιδιαίτερο χιούμορ της, περιλαμβάνει έναν υποτιμητικό όρο για τους Ισπανούς.

Η Μαύρη Οχιά αποτελούσε μια χιουμοριστική ματιά στην ιστορία της Βρετανίας. Καθένας από τους 4 κύκλους της εστίαζε σε διαφορετική ιστορική περίοδο, ξεκινώντας από τον μεσαίωνα και καταλήγοντας στην περίοδο του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το ίδιο μήνυμα περί δυνητικά προσβλητικής γλώσσας εμφανίζεται και πριν από το επεισόδιο Reunion του «Πρίγκιπα του Μπερ Eρ» που γυρίστηκε πέρυσι. Πριν από αρκετό καιρό, ανάλογα μηνύματα είχαν εμφανιστεί και σε άλλες σειρές του BBC, όπως το Royle Family και το Fawlty Towers. Εκπρόσωπος του BBC είχε δηλώσει τότε στη βρετανική εφημερίδα: «Ορισμένα παλιά προγράμματα περιέχουν σε κάποιες σκηνές γλώσσα που ορισμένοι θεατές μπορεί να βρουν σήμερα προσβλητική και ανάρμοστη, γι’ αυτό φροντίζουμε να το ξεκαθαρίζουμε εκ των προτέρων στο iPlayer και αλλού».

Πηγή: newsone.gr