Σε ένα κατάμεστο φέρι της Κωνσταντινούπολης, μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, όλα τα βλέμματα στρέφονται σε έναν επιβάτη που απολαμβάνει τη θέα από το παράθυρό του.

Ο Boji, ένας αδέσποτος σκύλος, είναι τακτικός επιβάτης στα πορθμεία, τα λεωφορεία και τους συρμούς του μετρό στην Κωνσταντινούπολη. Ο αξιαγάπητος σκύλος ταξιδεύει σε μεγάλες διαδρομές με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, έως και 30 χιλιόμετρα.

Οι υπάλληλοι του δήμου της Κωνσταντινούπολης που καταγράφουν τα ταξίδια του σκύλου με ένα μικροτσίπ, λένε ότι περνάει από τουλάχιστον 29 σταθμούς του μετρό την ημέρα και τον εντόπισαν ακόμη και στη θάλασσα, στα Πριγκηπονήσια, στα ανοικτά των ακτών της πόλης, όπως αναφέρει το Reuters. Ο Boji έχει χρυσοκάστανο τρίχωμα, σκούρα μάτια και πεταχτά αυτιά και άρχισε να τραβάει την προσοχή του κόσμου πριν από δύο μήνες.

«Παρατηρήσαμε έναν σκύλο που χρησιμοποιούσε τα μετρό και τα τρένα μας και ο οποίος ήξερε πού να πάει και πού να κατέβει», δήλωσε η Έιλιν Έρολ, από το μετρό της Κωνσταντινούπολης. «Είναι σαν να έχει έναν σκοπό».

Γιατί ονομάστηκε Boji

Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από τη συσκευή εντοπισμού του, δείχνουν ότι οι ιστορικές γραμμές του τραμ είναι οι αγαπημένες του, αλλά είναι επίσης συχνός επιβάτης του μετρό. Η Έρολ είπε ότι ο Boji σέβεται τους κανόνες των μέσων μαζικής μεταφοράς και περιμένει να αποβιβαστούν οι επιβάτες, πριν ανέβει στο τρένο. Του αρέσει να ταξιδεύει με τα μεσαία βαγόνια του μετρό, που αποκαλούνται και  “boji” στα τουρκικά – εξ ου και το όνομα που του έδωσαν οι υπάλληλοι.

Η Έρολ είπε επίσης ότι έφερε χρώμα στη ζωή των 1,3 εκατομμυρίων επιβατών της μητρόπολης. Οι κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης αναρτούν φωτογραφίες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι δικοί του λογαριασμοί έχουν περισσότερους από 50.000 ακόλουθους.

«Παίρνεις το τρένο και ξαφνικά βλέπεις τον Boji. Και τον κοιτάς που κάθεται χαλαρά. Χαμογελάς και βιώνεις τη στιγμή πραγματικά. Αυτό είναι που προκαλεί ο Boji στους κατοίκους της Κωνσταντινούπολης. Μας θυμίζει ότι μπορούμε ακόμα να απολαμβάνουμε την Κωνσταντινούπολη καθώς τρέχουμε».

in.gr

Πηγή: newsone.gr