Ο Άλμπερτ Μπουρλά της Pfizer είπε σε μία τηλεοπτική του συνέντευξη στο CNBC ότι δεν έχει κάνει το εμβόλιο της εταιρείας – και πρόσθεσε ότι ούτε ο ίδιος, ούτε τα υπόλοιπα ανώτατα στελέχη δεν πρόκειται να προσπαθήσουν να προηγηθούν , σε σχέση με όσους το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Οι δηλώσεις Μπουρλά έγιναν λίγο πριν ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις οδηγίες του CDC: προηγούνται οι υγειονομικοί και οι ηλικιωμένοι που ζουν σε κέντρα φροντίδας.

Ο ίδιος ο Μπουρλά ανέφερε ότι δεν είναι ο ίδιος υγειονομικός στην πρώτη γραμμή, είναι μόλις 59 ετών και με σχετικά καλή υγεία, οπότε θεωρεί ότι θα ήταν απαράδεκτο να κάνει το εμβόλιο πριν από αλλους ανθρώπους, που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Παράλληλα,ο κ. Μπουρλά, οποίος είχε συναντηθεί στα τέλη Αυγούστου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου και προανήγγειλε μία επένδυση της  Pfizer στη Θεσσαλονίκη,  προσπάθησε να πείσει τους Αμερικανούς να κάνουν το εμβόλιο – εμπιστευθείτε την επιστήμη, ανέφερε χαρακτηριστικά – για να προσθέσει ότι «πρόκειται για ένα εμβόλιο που φτιάχθηκε στο φως της μέρας, με όλα τα στοιχεία για αυτό να αποθηκεύονται σε έναν server».

protothema.gr

Πηγή: newsone.gr