Αρχή του τέλους για την δικαστική περιπέτεια της Μπρίτνεϊ Σπίαρς, η οποία παλεύει να απαλλαγεί από την κηδεμονία του πατέρα της Τζέιμι Σπιάρς.

Ειδικότερα όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, ο Τζέιμι Σπίαρς υπέβαλε αίτηση στο δικαστήριο ζητώντας να τερματιστεί το καθεστώς κηδεμονίας που του επέτρεπε να ελέγχει επί 13 ολόκληρα χρόνια την περιουσία και πολλές πτυχές της ζωής της διάσημης ποπ σταρ.

Ο 69χρονος πατέρας της Μπρίντεϊ Σπίαρς, απέδωσε την ξαφνική αλλαγή στη στάση του σε «πρόσφατα γεγονότα που σχετίζονται με την κηδεμονία», αναφερόμενος κυρίως στις δικαστικές ακροαματικές διαδικασίες που έγιναν μέσα στο καλοκαίρι, και στις οποίες η 39χρονη Μπρίτνεϊ ζήτησε να αναλάβει την διαχείριση της περιουσίας της.

Η πλευρά του Τζέιμι Σπίαρς υποστήριξε ότι «οι συνθήκες στη ζωή της κόρης του έχουν αλλάξει σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να μην υπάρχει πλέον λόγος ύπαρξης του καθεστώτος νομικής κηδεμονίας».

«Η κυρία Σπίαρς είπε στο δικαστήριο ότι θέλει τον έλεγχο της ζωής της πίσω χωρίς την προστασία και την καθοδήγηση της κηδεμονίας», αναφέρει στο νομικό έγγραφο ο Τζέιμς Σπίαρς προσθέτοντας ότι η τραγουδίστρια ξεκαθάρισε ότι «θέλει να ζήσει τη ζωή της όπως επιλέγει» χωρίς τους περιορισμούς αυτού του νομικού καθεστώτος και χωρίς δικαστικές διαδικασίες.

Ο τερματισμός της κηδεμονίας πρέπει να εγκριθεί από την δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λος Άντζελες, Μπρέντα Πένι, η οποία έχει αναλάβει την υπόθεση.

Σε δήλωσή του στο Page Six, ο δικηγόρος της Μπρίτνεϊ Σπίαρς, Μάθιου Ρόζενγκαρτ, χαρακτήρισε την κατάθεση του Τζέιμι «μια τεράστια νομική νίκη» και «δικαίωση» για το αστέρι της ποπ.

«Μετά από δημοσιοποίηση του ανήθικου και ανάρμοστου σχεδίου του να κρατήσει την κόρη του όμηρο, προσπαθώντας να πετύχει έναν συμβιβασμό ύψους πολλών εκατομμυρίων, ο κ. Σπίαρς πλέον ουσιαστικά παραδόθηκε. Δεν υπάρχει κανένας διακανονισμός» είπε ο Ρόζενγκαρτ, αναφερόμενος στην φερόμενη απόπειρα του πατέρα της Μπρίτνεϊ να αποσπάσει 2 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να δεχτεί να την απελευθερώσει.

«Αν ο κ. Σπίαρς πιστεύει ότι μπορεί να προσπαθήσει να αποφύγει τις ευθύνες του και την απονομή δικαιοσύνης», και να μην καταθέσει ενόρκως απαντώντας στις ερωτήσεις μας, κάνει λάθος», συμπλήρωσε ο δικηγόρος της Μπρίτνεϊ Σπιάρς, ενώ ταυτόχρονα δεσμεύτηκε ότι η έρευνα της νομικής ομάδας της 39χρονης για κακή διαχείριση των περιουσιακών της στοιχείων και για άλλα ζητήματα, θα συνεχιστεί.

in.gr

Πηγή: newsone.gr