Για τον Δημήτρη Λιγνάδη υποστήριξε ότι ο τρόπος με τον οποίο εκείνος μαζί με τον δικηγόρο του, Αλέξη Κούγια, ξεκίνησε την υπεράσπισή του είναι εντελώς λανθασμένος, καθώς όπως είπε, «όταν υπάρχουν εγκλήματα δε σου φταίνε οι συνάδελφοί σου»

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε ο ηθοποιός Τάσος Χαλκιάς για τις καταγγελίες σεξουαλικής και σωματικής κακοποίησης που έχουν γίνει στο χώρο του θεάτρου.
Όπως υποστήριξε, στο άκουσμα αυτών των καταγγελιών αισθάνθηκε αρχικά περίεργα και τον κατέβαλε μια δυσφορία.

«Ζούμε μια νέα πραγματικότητα στο χώρο του θεάτρου, αλλά το θέατρο παραμένει ατόφιο, καθαρό, τηρώντας τη σκοπιμότητα για την οποία υπάρχει και την αναγκαιότητα που χρειάζεται για τους ανθρώπους, τους σύγχρονους και τους παλιότερους», είπε χαρακτηριστικά.

Οι άνθρωποι του θεάτρου έχουν τραυματιστεί και στενοχωρηθεί από την υπόθεση αυτή, τόνισε.

Για τον Δημήτρη Λιγνάδη υποστήριξε ότι ο τρόπος με τον οποίο εκείνος μαζί με τον δικηγόρο του, Αλέξη Κούγια, ξεκίνησε την υπεράσπισή του είναι εντελώς λανθασμένος, καθώς όπως είπε, «όταν υπάρχουν εγκλήματα δε σου φταίνε οι συνάδελφοί σου».

«Οτιδήποτε έχει γίνει, ερευνάται από τη Δικαιοσύνη. Ο τρόπος όμως που ξεκίνησε την υπεράσπιση ο Δημήτρης Λιγνάδης και ο δικηγόρος του ήταν λανθασμένος . Όταν υπάρχουν εγκλήματα στη μέση δεν σου φταίνε οι συνάδελφοι σου, είτε είναι μέτριοι είτε είναι κακοί. Όταν συμβαίνουν εγκλήματα που ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη  δεν μαυρίζεις το Σωματείο των ηθοποιών. Όταν υβρίζεις το πρόσωπο του Σπύρου Μπιμπίλα, μαυρίζεις όλους τους ηθοποιούς.

Για τον Δημήτρη Λιγνάδη, υπογράμμισε ότι για πολλά χρόνια υπήρχαν φήμες και είπε ότι υπήρξε φίλος του. «Θα ήθελα να εξακολουθήσει να είναι αλλά το βλέπω δύσκολο» δήλωσε ο κ. Χαλκιάς.

Γενικά για τις καταγγελίες, υποστήριξε ότι δεν είναι όλες οι συμπεριφορές άξιες για καταγγελία, καθώς είναι αναμενόμενο να υπάρχουν τσακωμοί και υπερβολές κατά τη διάρκεια παραστάσεων ή προβών. Επίσης είπε ότι δεν είναι ικανό ένα άκουσμα για να κάνεις καταγγελία.

in.gr

Πηγή: newsone.gr