Ο κωμικός απέρριψε την προσφορά του να διοργανώσει τα Oscars 2023, όπως φέρεται να είπε κατά τη διάρκεια της παράστασης του στο Arizona Financial Theatre στο κέντρο του Φοίνιξ.

Σύμφωνα με μια αναφορά από το Arizona Republic, ο Rock είπε ότι η Ακαδημία του ζήτησε να επιστρέψει για τρίτη φορά ως οικοδεσπότης (φιλοξένησε την απονομή δύο φορές, το 2005 και το 2016) μετά την περιβόητη στιγμή στην τελετή του 2022 στην οποία ο Will Smith τον χαστούκισε στη σκηνή αφού αστειεύτηκε για τη σύζυγό του Jada Pinkett Smith.

Κατά τη διάρκεια της παράστασής του, ο Rock φέρεται να συνέκρινε την αποδοχή της πρότασης με την επιστροφή στον τόπο ενός εγκλήματος, αναφέροντας τη δίκη του O.J. Simpson, του οποίου ο φόνος της πρώην συζύγου του ξεκίνησε όταν άφησε ένα ζευγάρι γυαλιά σε ένα ιταλικό εστιατόριο. Ο Chris είπε ότι η επιστροφή στα Oscars θα ήταν σαν να ζητούσε από τη Nicole Brown Simpson «να επιστρέψει στο εστιατόριο».

Η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών αρνήθηκε να σχολιάσει την απόφαση του Rock.

Τον Απρίλιο, το διοικητικό συμβούλιο της Ακαδημίας απαγόρευσε στον Smith να επιστρέψει στα Oscars ή να παρευρεθεί σε οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση της Ακαδημίας για τα επόμενα δέκα χρόνια, μια εβδομάδα μετά την παραίτηση του Smith από την Ακαδημία.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο πρόσφατα διορισμένος Διευθύνων Σύμβουλος της Ακαδημίας, Bill Kramer, σημείωσε ότι είναι «δεσμευμένοι να έχουν έναν παρουσιαστή στην εκπομπή φέτος». Τόνισε επίσης ότι το χαστούκι δεν θα είναι θέμα συζήτησης ή αστείων στην επόμενη τελετή. «Θέλουμε να προχωρήσουμε και να έχουμε μια τελετή που γιορτάζει τον κινηματογράφο», είπε.

Για να δούμε!

Πηγή: newsone.gr