Σφοδρή αντιπαράθεση για τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ περί αστυνομικής βίας είχε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρήστος Σπίρτζης στην Βουλή.

«Θέλω να σας προειδοποιήσω και να σας ενημερώσω ότι θα συνεχίσουμε. Είμαστε ακάθεκτοι στον δρόμο της νομιμότητας, της διεύρυνσης της ισονομίας και του περιορισμού της αυθαιρεσίας» επισήμανε ο κ. Χρυσοχοΐδης κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για «φθηνή ευαισθησία» που εκφράζει μειοψηφίες και όχι την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Αφορμή για την σύγκρουση αποτέλεσε η «παράσταση» του κ. Σπίρτζη ο οποίος εμφανίστηκε στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής όπου συνεδριάζει η επιτροπή Δημόσιας Τάξης κρατώντας μια ανθοδέσμη προκειμένου να καταγγείλει το απαράδεκτο και προσβλητικό περιστατικό με τον αστυνομικό των ΜΑΤ.

«Σας έφερα λίγα λουλούδια σαν αυτά που διέλυσε ο αστυνομικός των ΜΑΤ στον συνάδελφό του. Η πράξη αυτή αποτελεί προσβολή στον αδικοχαμένο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, στους γονείς και την μάνα που δεν ξαναείδε από τότε το παιδί της. Να δώσετε ένα λουλούδι στον κ. Μητσοτάκη να κρατήσετε από ένα εσείς και να δώσετε από ένα και στην φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ για να θυμάστε τους ακροδεξιούς θύλακες που έχετε αφήσει στην ΕΛΑΣ για να εκπληρώνει τις εντολές σας με βία και δεκάδες συλλήψεις ακόμα και δικηγόρων. Θα δώσω την ανθοδέσμη στον κ. Χρυσοχοΐδη και ως ΣΥΡΙΖΑ ζητάμε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου».

Πηγή: newsone.gr