Η Χρυσούλα Βλάχου μία ακόμη περίπτωση γυναικοκτονίας στην Ελλάδα, πριν από 12 χρόνια, στην Κοζάνη, επανέρχεται στο προσκήνιο.

Όλα αυτά τα χρόνια, τα αδέλφια της δίνουν τον αγώνα τους για δικαίωση στη μνήμη της αδελφής τους, με τον αδελφό της, Πάνο Βλάχο, μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του, να υπογραμμίζει «δικαίωση στη μνήμη της, αυτό ήταν το ζητούμενο πάντα. Κάπως από κει ψηλά που είναι ο άγγελός μας να ηρεμήσει… Συνειδητοποιείτε τι έγινε; Κατανοείτε ότι ο άνθρωπος που έκανε μαζί του οικογένεια, τη δολοφόνησε με τον πιο σκληρό και απάνθρωπο τρόπο; Ξεπερνιέται αυτό; Όχι. Δεν γίνεται. Η ζωή μας έχει -έτσι και αλλιώς- μείνει μισή».

Την ίδια ώρα, το αίτημα του συζυγοκτόνου να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά από τον Άρειο Πάγο, αλλά και το αίτημα για αναίρεση της απόφασης σύμφωνα με την οποία κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της συζύγου του, απορρίφθηκαν πριν λίγες μέρες και όπως τονίζει ο Πάνος Βλάχος, η εν λόγω εξέλιξη βάζει επιτέλους ένα οριστικό τέλος σε μια δικαστική περιπέτεια περίπου δώδεκα χρόνων.

«Ήρθε η δικαίωση και με έναν τρόπο ανακουφιστήκαμε μετά από όλο το μαρτύριο, τον πόνο ψυχής και το άγχος όλων αυτών των δικαστηρίων. Πέρασαν σχεδόν δώδεκα χρόνια. Τουλάχιστον τώρα είμαστε όλοι μας βέβαιοι ότι η Χρυσούλα θα ηρεμήσει επιτέλους, θα αγαλλιάσει η ψυχούλα της. Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο που στάθηκε αυτά τα χρόνια στο πλευρό μας», επεσήμανε στο grtimes.gr ο αδελφός της αδικοχαμένης γυναίκας.

Πως δολοφονήθηκε η Χρυσούλα Βλάχου στην Κοζάνη

Ήταν 23 Αυγούστου 2010. Η 31χρονη Χρυσούλα Βλάχου βρίσκεται νεκρή σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι της. Ο σύζυγός της αρχικά θα ισχυριστεί ότι επρόκειτο για ατύχημα και ότι εκείνη είχε γλιστρήσει στη σκάλα του σπιτιού τους και είχε πέσει, αλλά λίγο αργότερα, η υπόθεση λαμβάνει διαφορετική τροπή, καθώς οι αστυνομικές έρευνες και η αυτοψία στον χώρο, σε συνδυασμό με την ιατροδικαστική έκθεση, θα αλλάξουν τα δεδομένα της υπόθεσης.

Η ιατροδικαστική έκθεση ανέφερε πλήγματα που δέχτηκε το θύμα από οξύ αντικείμενο, ξεκινώντας μαραθώνιος ερευνών, για να εξιχνιαστεί η υπόθεση. Περίπου τέσσερα χρόνια μετά, ο σύζυγος τής άτυχης γυναίκας καλείται να δώσει εξηγήσεις ενώπιον Ανακριτή και Εισαγγελέα.

Ασκείται τελικά ποινική δίωξη σε βάρος του για τη δολοφονία της συζύγου του. Κρίνεται ένοχος πρωτόδικα, τρία χρόνια αργότερα, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Φλώρινας, ενώ του αναγνωρίζεται το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, οπότε και αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή με περιοριστικούς όρους, έως την εκδίκαση της έφεσης που άσκησε ο ίδιος.

Στη εκδίκαση της έφεσης, το καλοκαίρι του 2019, κρίνεται ένοχος και καταδικάζεται για τη δολοφονία της Χρυσούλας Βλάχου χωρίς κανένα ελαφρυντικό, με την ποινή της ισόβιας κ κάθειρξης.

enimerotiko.gr

Πηγή: newsone.gr