Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Credit Suisse: Οι Ελβετοί «σκότωσαν» τα ομόλογα ΑΤ1, συναγερμός 275 δισ.

Credit Suisse: Οι Ελβετοί «σκότωσαν» τα ομόλογα ΑΤ1, συναγερμός 275 δισ.

66
0

Μεταξύ των μεγαλύτερων χαμένων από την πώληση της Credit Suisse Group AG είναι οι επενδυτές στα πιο επικίνδυνα ομόλογα της εταιρείας, γνωστά ως AT1, αξίας 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτοί οι επενδυτές χάνουν όλα τα χρήματά τους -δυνητικά δημιουργώντας μια καταιγίδα στην αγορά των 275 δισεκατομμυρίων δολαρίων, γράφει το Bloomberg.

Οι πιστωτές ψάχνουν μανιωδώς τα ψιλά γράμματα για αυτούς τους τίτλους CoCos για να καταλάβουν εάν οι αρχές σε άλλες χώρες θα μπορούσαν να επαναλάβουν αυτό που έκανε η ελβετική κυβέρνηση την Κυριακή: Να τους εξαφανίσει διατηρώντας παράλληλα αξία 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους κατόχους μετοχών. Δεν υποτίθεται ότι είναι αυτή η σειρά, επιμένουν ορισμένοι κάτοχοι των ομολόγων.

«Αυτό δεν έχει νόημα», είπε ο Patrik Kauffmann, διαχειριστής χαρτοφυλακίου σταθερού εισοδήματος στην Aquila Asset Management, ο οποίος έχει τέτοια ομόλογα. “Οι μέτοχοι θα πρέπει να πάρουν μηδέν” επειδή “είναι ξεκάθαρο ότι τα AT1 είναι ανώτερα από τις μετοχές.”

Ένας Διευθύνων Σύμβουλος τράπεζας του Ηνωμένου Βασιλείου το είπε ακόμη πιο ωμά: Οι Ελβετοί σκότωσαν αυτή τη βασική γωνιά της χρηματοδότησης των τραπεζών, είπε, ζητώντας να μην κατονομαστεί επειδή η κατάσταση είναι ευαίσθητη. Τα σχόλιά του υπογραμμίζουν το πώς η παγκόσμια χρηματοοικονομική κοινότητα βρίσκεται στα άκρα μετά την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS, η οποία ήρθε μετά την κατάρρευση τριών περιφερειακών τραπεζών των ΗΠΑ.

 Euro2day

Πηγή: newsone.gr