Η «χρυσή» κληρονόμος Αθηνά Ωνάση έχει επιλέξει να μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας μετά την απώλεια της οικογένειά της.

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης είχε κάνει μοιραία λάθη με την ανατροφή της Χριστίνας Ωνάση που έκαναν την κόρη της να μισήσει τον παππού της. To επιχειρηματικό δαιμόνιο του πατέρα της και η κοσμική ζωή της μητέρας της στέρησαν τελικά από εκείνη την παρουσία τους στα παιδικά της χρόνια. Έζησε όλη την ένταση και την ξένοιαστη ζωή του τζετ σετ, νιώθοντας πάντα μειονεκτικά για την εξωτερική της εμφάνιση.

Αθηνά Ωνάση: Τα μοναχικά παιδικά χρόνια της Χριστίνας Ωνάση

Τα παιδικά της χρόνια της Χριστίνας Ωνάση ήταν μάλλον μοναχικά. Σε ηλικία 14 ετών μπήκε εσωτερική σε σχολείο στην Ελβετία, όπου επιτέλους απέκτησε αυτό που είχε τόσο ανάγκη, συντροφιά και φίλες.

Η Χριστίνα δε συμπαθούσε τη Μαρία Κάλλας, αλλά είχε πολύ εντονότερα αρνητικά συναισθήματα για την Τζάκι Κένεντι. Έκρυβε την αντιπάθεια για τη δεύτερη σύζυγο του πατέρα της κάτω από μια ψυχρή ευγένεια. Την αποκαλούσε «Η κυρία».

Οι γάμοι της Χριστίνας Ωνάση

Ο γάμος υπήρχε πάντα στο μυαλό της Χριστίνας Ωνάση, η οποία πίστευε ότι η δημιουργία μίας νέας, δικής της οικογένειας θα την απομάκρυνε από τα προβλήματα των Ωνάση.

Μέχρι τα 35 της χρόνια η Χριστίνα Ωνάση είχε ήδη πραγματοποιήσει τέσσερις γάμους, αφού σε ηλικία 18 ετών παντρεύτηκε τον κατά 27 χρόνια μεγαλύτερό της Τζόζεφ Μπόλκερ, με τον οποίο χώρισε μετά από μερικούς μήνες. Ακολούθησαν οι γάμοι της με τον εφοπλιστή Αλέξανδρο Ανδρεάδη, τον Ρώσο Σεργκέι Καούζοφ και με τον τον Γάλλο επιχειρηματία Τιερί Ρουσέλ, με τον οποίο απέκτησε την κόρη της, Αθηνά.

Ο γάμος της με τον Ρουσέλ όμως δεν είχε αποδειχθεί καθόλου ευτυχής. Το μεγαλύτερο χτύπημα για τη Χριστίνα ήρθε όταν πληροφορήθηκε πως το παιδί που είχε γεννήσει η πρώην σύντροφός του, Γκάμπι λίγους μήνες μετά τη γέννηση της Αθηνάς είχε πατέρα τον Ρουσέλ.

Θέλοντας να κρατήσει την οικογένειά της ενωμένη, έκανε παρέα ακόμη και με το μοντέλο από τη Σουηδία, Γκάμπι. Πέρασε το καλοκαίρι του 1986 στο Μονακό μαζί με τη γυναίκα που τη συναγωνιζόταν για την καρδιά του συζύγου της και το παιδί που εκείνη είχε αποκτήσει μαζί του. Όταν ωστόσο έμαθε πως η Γκάμπι ήταν ξανά έγκυος, η Χριστίνα Ωνάση δέχτηκε το αίτημα του Ρουσέλ να χωρίσουν.

Τη δεκαετία του ’70 η Χριστίνα βυθίστηκε στη θλίψη, όταν  και τα τρία μέλη της οικογένειας της πέθαναν σε διάστημα μόλις τριών ετών. Το 1973 έφυγε από τη ζωή ο Αλέξανδρος, την επόμενη χρονιά η μητέρα της και το 1975 πέθανε και ο Αριστοτέλης Ωνάσης, με τη Χριστίνα να αναλαμβάνει το τιμόνι μιας αυτοκρατορίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

Στην Αργεντινή, όπου θα κατέφευγε λίγο αργότερα θέλοντας να κάνει μία νέα αρχή, θα έκανε στενή παρέα με τον αδελφό της καλής της φίλης, Μαρίνας Δοδέρος, Γιώργο Τσομλεκτσόγλου. Ο ίδιος θα δήλωνε ότι σκόπευαν να παντρευτούν. Τον πέμπτο γάμο της Χριστίνας Ωνάση, όμως, πρόλαβε ο θάνατος. Που ήρθε ξαφνικά τον Νοέμβριο του 1988, δίνοντας πρόωρο τέλος στην περιπετειώδη ζωή της άτυχης κληρονόμου…

Παρά τα σενάρια συνωμοσίας, η ιατροδικαστική έκθεση απέδωσε το θάνατο της Χριστίνας σε φυσιολογικά αίτια, καρδιακή ανακοπή που οφείλετο σε πνευμονικό οίδημα.

Πηγή: newsone.gr