Αρχική LIFESTYLE Δίκη Φιλιππίδη: «Την στρίμωξε, της κατέβασε το εσώρουχο και το παντελόνι…» –...

Δίκη Φιλιππίδη: «Την στρίμωξε, της κατέβασε το εσώρουχο και το παντελόνι…» – Η κατάθεση μάρτυρα για τον καταγγελόμενο βιασμό στο καμαρίνι

201
0

Με την κατάθεση του πρώην συντρόφου της γυναίκας που καταγγέλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού της το 2010, συνεχίζεται η δίκη του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας παρουσία και του ίδιου του κατηγορούμενου.

Ομάρτυρας που βρισκόταν σε σχέση μαζί της τότε, κατέθεσε πως είδε τις μελανιές στα πόδια της γυναίκας την επόμενη ημέρα κι όταν την ρώτησε πώς έγιναν εκείνη του απάντησε πως χτύπησε κάπου αλλά δεν έδωσε σημασία.

«Μετά το συμβάν δεν είχαμε πλέον ερωτικές επαφές. Μετά από συζητήσεις, μου ανέφερε ότι δεν με βλέπει πλέον έτσι. Χωρίσαμε αλλά κρατούσαμε επαφές τηλεφωνικώς…Δυο χρόνια μετά έμαθα για το συμβάν. Μου είπε ότι ο Φιλιππίδης αποπειράθηκε να τη βιάσει μέσα στο καμαρίνι του και ότι είχε ανέβει πάνω της προκειμένου να την ακινητοποιήσει. Μου περιέγραψε ότι την στρίμωξε και ανέβηκε πάνω της και της κατέβασε το εσώρουχο και το παντελόνι. Στην προσπάθειά της να ξεφύγει έπεσε πάνω σε ένα τραπεζάκι και χτύπησε».

Ο μάρτυρας δέχθηκε πολλές ερωτήσεις από τους συνηγόρους υπεράσπισης του κατηγορούμενου γιατί δεν κατήγγειλε την επίθεση σε βάρος της όταν συνέβη.

Μ.Δημητρακόπουλος: Το 2012 της προτείνατε να πάει σε εισαγγελέα;

Μάρτυρας: Τη ρώτησα γιατί δεν το κατήγγειλε και της είπα να πάει έστω και τότε να το καταγγείλει. Μου είπε ότι δεν πρόκειται να το κάνει γιατί φοβάται ότι θα έχει πολλά εμπόδια.

Μ.Δημητρακόπουλος: Τι φοβόταν; Έχουμε δημοκρατία και δικαστήρια. Αυτή είναι η μόνιμη επωδός που λένε όλες και ξαφνικά όλοι οι φόβοι έφυγαν με τη Μπεκατώρου το 2021;

Μάρτυρας: Αν ρωτάτε εμένα, κατανοώ το φόβο που είχε. Εγώ όντας έξω από το χορό, θα πήγαινα να το καταγγείλω. Αλλά δεν είμαι η καταγγέλλουσα.

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως όταν έμαθε το συμβάν δεν μπορούσε να το πιστέψει.

«Ούτε καν μπορούσα να διανοηθώ κάτι τέτοιο. Η πρώην σύντροφος μου, μόλις επρόκειτο να ξεκινήσει η συνεργασία με τον Φιλιππίδη, ήταν ενθουσιασμένη, γνωρίζοντας ότι είναι ένας καταξιωμένος άνθρωπος στο χώρο και θεώρησε ότι ήταν ευκαιρία. Θα ήταν ένα πολύ καλό στοιχείο για το βιογραφικό της».

Νωρίτερα, την ώρα που ο Π. Φιλιππίδης, προσερχόταν στο δικαστήριο, του επιτέθηκε φραστικά ένας πολίτης, λέγοντάς του: «Αυτό που έκανες στη γυναίκα μην τολμήσεις να το ξανακάνεις. Αληταρά! Μεγαλώνουμε παιδιά κι εμείς». Ο ηθοποιός δεν αντέδρασε κι έτσι δεν υπήρξε συνέχεια στο περιστατικό.

real.gr

Πηγή: newsone.gr