Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Δίκη για το Μάτι: «Ο άνθρωπος που κηδέψαμε δεν ήταν ο πατέρας...

Δίκη για το Μάτι: «Ο άνθρωπος που κηδέψαμε δεν ήταν ο πατέρας μου»

18
0

Η γυναίκα που κατέθεσε σήμερα, όχι μόνο έχασε τους γονείς της, αλλά ο άνδρας που πένθησε μαζί με τη μητέρα της, δεν ήταν ο πατέρας της.

Tραγικές μνήμες από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι αναβίωσαν και σήμερα, Τρίτη (31/1) στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όπου εγκαυματίες και συγγενείς θυμάτων εξιστόρησαν της στορίες πόνου που βίωσαν. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η γυναίκα που κατέθεσε όχι μόνο έχασε τους γονείς της, αλλά ο άνδρας που πένθησε μαζί με τη μητέρα της, δεν ήταν ο πατέρας της.

Η γυναίκα περιέγραψε τις αγωνιώδεις προσπάθειες της ίδιας και του συζύγου της να πάνε στο Μάτι όπου βρίσκονταν οι γονείς της. Τελικά κάποια στιγμή κατάφερε να φτάσει στο λιμάνι της Ραφήνας. Είπε ότι εκεί ήταν η απόλυτη κόλαση κι έψαχναν από καΐκι σε καΐκι για τους γονείς της.

Την επόμενη μέρα της τηλεφώνησαν από την Πυροσβεστική και την ενημέρωσαν ότι οι γονείς της βρέθηκαν απανθρακωμένοι στην κουζίνα του σπιτιού τους. Όπως είπε η μάρτυρας, προχώρησαν στην κηδεία, όμως ύστερα από λίγες ημέρες της τηλεφώνησαν από το Αστυνομικό Τμήμα Περιστερίου και της είπαν ότι έχει γίνει λάθος.

«Ο άνθρωπος ο οποίος κηδέψαμε ως πατέρα μου, δεν ήταν ο πατέρας μου. Το σοκ ήταν μεγάλο. Τίποτα δεν έγινε κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, όπως έπρεπε. Ούτε κατά τη διάρκεια, ούτε μετά. Κανένας σεβασμός για τους ζωντανούς ούτε και για τους νεκρούς» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η ίδια, όπως είπε, έχει φύγει στο εξωτερικό μαζί με την οικογένειά της και δεν διανοείται να επιστρέψει στην Ελλάδα μετά από αυτό το οποίο της συνέβη.

Εκτός από τους συγγενείς θυμάτων κατέθεσε για δεύτερη μέρα και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία, μεταξύ άλλων, επανέλαβε ότι στο Μάτι έγινε ένα έγκλημα κι ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες σε βαθμό κακουργήματος, οι οποίες και πρέπει να αποδοθούν στους υπευθύνους.

real.gr

Πηγή: newsone.gr