Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Δικηγόρος Γεωργούλη: «Δηλώνει αθώος» – «Είναι ένας δυνατός άνθρωπος και προσπαθεί, αντέχει»...

Δικηγόρος Γεωργούλη: «Δηλώνει αθώος» – «Είναι ένας δυνατός άνθρωπος και προσπαθεί, αντέχει» είπε για την Ελένη Χρονοπούλου ο συνήγορός της

53
0

Στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Το Πρωινό», μίλησαν  οι δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη και της Ελένη Χρονοπούλου, η οποία κατήγγειλε τον ευρωβουλευτή για «τα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης».

ΗΣταματίνα Μαλλά, μια εκ των δικηγόρων του Αλέξη Γεωργούλη, είπε ότι μέχρι στιγμής συγκεντρώνουν «διάσπαρτες πληροφορίες από το διαδίκτυο», ενώ είπε ότι «ο κ. Γεωργούλης ακόμη δεν έχει κληθεί από τις Αρχές».

«Θέλουμε όσο πιο γρήγορα να πάει να απολογηθεί, για να λάβουμε και την δικογραφία», είπε η συνήγορος του ευρωβουλευτή, ο οποίος «δηλώνει αθώος και θα αποδείξει την αθωότητα του».

Στην εκπομπή φιλοξενήθηκαν οι δηλώσεις του Σπήλιου Σπηλιάκου, ενός εκ των συνηγόρων της καταγγέλουσας Ελένης Χρονοπούλου.

«Δεν είναι σεξουαλική παρενόχληση.  Είναι καταγγελία για βιασμό και πρόκληση σωματικής βλάβης. Η ίδια τοποθε Αναμένουμε τις επόμενες κινήσεις από τις βελγικές Αρχές», ανέφερε ο κ. Σπηλιάκος.

Συμπλήρωσε ότι η καταγγέλλουσα «είναι ένας δυνατός άνθρωπος και προσπαθεί, αντέχει», ενώ επεσήμανε πως «η καταγγελία έγινε αμέσως, οι χρόνοι της έρευνας είναι ζήτημα των βελγικών Αρχών».

Ανέφερε πως ούτε η πλευρά της κ. Χρονοπούλου έχει λάβει γνώση της δικογραφίας, με το αποτέλεσμα της έρευνας, λέγοντας ότι «πρώτα θα κληθεί ο κατηγορούμενος να λάβει γνώση της δικογραφίας και μετά θα την λάβουμε εμείς».

Πληροφορίες και για άλλες καταγγελίες

Στο μεταξύ, πληροφορίες και για άλλες καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Όπως μετέδωσε η εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1, οι δύο καταγγελίες αφορούν σε εργασιακό εκφοβισμό συνεργατών του Αλέξη Γεωργούλη, εκ των οποίων η μία έχει γίνει από άνδρα. Η άλλη καταγγελία αφορά ασκούμενη στο γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη που υποστηρίζει πως υπέστη βία από τον ευρωβουλευτή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εκπομπής «Το Πρωινό», μια νεαρή εργαζόμενη στο γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη έκανε καταγγελία για εργασιακό εκφοβισμό. Η αναφορά έγινε το 2020 για ενόχληση στον εργασιακό χώρο και ακολούθησε εσωτερικός έλεγχος για την υπόθεση, όμως δεν βρέθηκαν στοιχεία και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.

Η άλλη καταγγελία αφορά έναν άνδρα, μόνιμο υπάλληλο στο γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη. Ο συνεργάτης του ευρωβουλευτή έκανε αναφορά το 2019 για ενόχληση στον εργασιακό χώρο, ωστόσο και πάλι έγινε έλεγχος, όμως δεν βρέθηκαν στοιχεία και μπήκε η υπόθεση στο αρχείο.

Επίσης ασκούμενη στο γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη έκανε αναφορά για βία και ξυλοδαρμό, μετά από έξοδο για ποτό με τον ηθοποιό και ευρωβουλευτή, όμως ακόμη, σύμφωνα πάντοτε με την εκπομπή «Το Πρωινό» δεν έχει προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία. Ωστόσο, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η ασκούμενη δικηγόρος φαίνεται να είναι σε επικοινωνία με δικηγόρο για την υπόθεσή της.

Yπόθεση Γεωργούλη: Τα επόμενα βήματα 

Αλυσιδωτές αντιδράσεις και πολιτικούς τριγμούς προκάλεσε η καταγγελία εις βάρος του ηθοποιού και μέχρι χθες ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος ελέγχεται στις Βρυξέλλες για σοβαρά ποινικά αδικήματα.

Όπως έγινε γνωστό και επιβεβαιώθηκε από την ανάρτηση της καταγγέλλουσας, Ελένης Χρονοπούλου, η πρώτη επίσημη καταγγελία έγινε το 2020 για βιασμό και σωματική βία.

Συνεπώς η έρευνα των βελγικών Αρχών κράτησε τρία χρόνια, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ερωτηματικά για την καθυστέρηση της βελγικής δικαιοσύνης. Όπως μάλιστα σχολιάζουν νομικοί κύκλοι των Βρυξελλών η καθυστέρηση είναι «ανεξήγητη» και «ασυνήθης» για τα δεδομένα της χώρας. Παράλληλα, σύμφωνα με πηγές του ΑΝΤ1, οι βελγικές Αρχές καθυστέρησαν «τόσο πολύ» κυρίως λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας αλλά και λόγω της πανδημίας.

Την ίδια ώρα, στα επόμενα βήματα περιλαμβάνεται το αίτημα για την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή, το οποίο μεταφέρεται στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η Επιτροπή θα ψηφίσει επ’ αυτού εντός των επόμενων δύο εβδομάδων προκειμένου το αίτημα να επιστρέψει στην Ολομέλεια και να ξεκινήσει η διαδικασία άρσης της ευρωβουλευτικής ασυλίας του.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, σε περίπτωση που αρθεί η ασυλία του, ο Αλέξης Γεωργούλης θα πρέπει να συνεργαστεί με τις βελγικές αστυνομικές Αρχές και αν τον κρίνουν υπεύθυνο φυγής ή ότι θα μπορούσε να παρακωλύσει τη δικαστική έρευνα ή ακόμα και ύποπτο για άλλες αξιόποινες πράξεις, τότε υπάρχει η πιθανότητα ακόμα και να προφυλακιστεί μέχρι να γίνει η δίκη. Όσον αφορά τη βουλευτική του ιδιότητα, ο ίδιος παραμένει ευρωβουλευτής μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Αλήθειες και ψέματα για την καταγγελία εις βάρος του

Η υπόθεση έχει πυροδοτήσει μια σειρά από ερωτήματα, για το ποια είναι αλήθεια και τι είναι φήμες ή… λάσπη στον ανεμιστήρα. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 και το κεντρικό δελτίο με τον Νίκο Χατζηνικολάου, η εν λόγω καταγγελία ήταν επώνυμη από το 2020 όπου το θύμα κατονόμασε τον Αλέξη Γεωργούλη. Μάλιστα τον κατήγγειλε για βαριά κακοποίηση κάτι που πιστοποιείται και από την ιατροδικαστική έκθεση.

Το θύμα μάλιστα μπήκε σε πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης από τις βελγικές Αρχές, επιμένοντας παράλληλα ότι ποτέ δεν διατηρούσε ερωτική σχέση με τον Αλέξη Γεωργούλη. Επιπλέον, όσον αφορά την καθυστέρηση των βελγικών Αρχών υπάρχουν οι πληροφορίες ότι πιθανότατα διερευνούσαν και άλλη καταγγελία.

Επιπλέον, ο Νίκος Ανδρουλάκης έμαθε μόλις χθες το απόγευμα για την καταγγελία, με το θύμα να υποστηρίζει ότι δεν είχε πει ποτέ τίποτα ούτε και στην οικογένειά της. Την ίδια ώρα, όσον αφορά τη διαρροή του ονόματος, το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το αρνείται.

real.gr

Πηγή: newsone.gr