Εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα και δίκυκλα απομακρύνθηκαν από τους δρόμους από τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, με την προσπάθεια να εντείνεται ακόμη περισσότερο.

Εδώ και μήνες οι υπηρεσίες του Δήμου πραγματοποιούν μπαράζ επιχειρήσεων, απελευθερώνοντας ζωτικής σημασίας δημόσιο χώρο στο κέντρο και τις γειτονιές της πρωτεύουσας.

Υλοποιώντας ένα καλά οργανωμένο σχέδιο, οι άνθρωποι της καθαριότητας απομάκρυναν από τους δρόμους της Αθήνας, μέσα σε μια διετία, 1.607 δίκυκλα και 2.255 αυτοκίνητα, δηλαδή συνολικά 3.862 οχήματα.

εγκαταλελειμμένα οχήματα

Κατά μέσο όρο, τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων απομακρύνουν σε μηνιαία βάση περίπου 160 οχήματα, απελευθερώνοντας νέες θέσεις στάθμευσης, οι οποίες είναι πολύτιμες, ιδιαίτερα για τους κατοίκους των πυκνοκατοικημένων περιοχών της πόλης.

εγκαταλελειμμένα οχήματα

Πρόκειται για οχήματα που ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα παρατημένα από τους ιδιοκτήτες τους, με αποτέλεσμα να έχουν μετατραπεί  σε εστίες μόλυνσης, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και εμποδίζοντας την εύρυθμη λειτουργία της πόλης.

εγκαταλελειμμένα οχήματα

Ωστόσο, ένα σκουριασμένο αυτοκίνητο δεν χαλάει απλώς την αισθητική της πόλης, είναι και μια μεγάλη πληγή για το περιβάλλον, καθώς αποτελεί πηγή περιβαλλοντικής ρύπανσης. Γι’ αυτόν τον λόγο, τα ακατάλληλα και επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία αυτοκίνητα προωθούνται σε πιστοποιημένες εγκαταστάσεις εναλλακτικής διαχείρισης οχημάτων, όπου ανακυκλώνεται το σύνολο των υλικών των οχημάτων σε ποσοστό που μπορεί να φτάσει ακόμα και το 98%.

εγκαταλελειμμένα οχήματα

Εν τω μεταξύ, οι ελεγκτές και οι καταγραφείς του Δήμου Αθηναίων συνεχίζουν τους εντατικούς ελέγχους και τις αυτοψίες στις επτά Δημοτικές Κοινότητες, καταγράφοντας  τα εγκαταλελειμμένα σε δρόμους και πεζοδρόμια οχήματα.

εγκαταλελειμμένα οχήματα

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον αριθμό 1595 ή και μέσω διαδικτύου με την πλατφόρμα novoville, προκειμένου να ενημερώνουν τον Δήμο Αθηναίων για εγκαταλελειμμένα δίκυκλα και αυτοκίνητα στην περιοχή τους.

enikos.gr

Πηγή: newsone.gr