Την απόλυτη δυσαρέσκεια της οικογένειας του Άλκη Καμπανού προκαλεί η απόφαση της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης να απορρίψει το αίτημά της να διεξαχθεί η δίκη για την δολοφονία του 19χρονου σε δικαστήριο αρμοδιότητας του Εφετείου Αθηνών, όπως σημειώνει ο Αλέξης Κούγιας σε σχετική ανακοίνωση με την οποία εκφράζει και την δική του δυσάρεστη έκπληξη γι’ αυτή την εξέλιξη.

«Θέτουμε προ των ευθυνών τους, αυτούς που την έλαβαν» τονίζει ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού και διατυπώνει την ευχή «η δίκη να διεξαχθεί με απόλυτη ασφάλεια και να μην έχουμε δυσάρεστα γεγονότα, εντός και εκτός του Δικαστηρίου, τα οποία θα αλλοιώσουν όλα τα χαρακτηριστικά της δίκαιης δίκης».

Άλκης Καμπανός: Η δήλωση του Αλέξη Κούγια για την δίκη

Αναλυτικά ο γνωστός ποινικολόγος αναφέρει τα εξής:

«Πριν από λίγη ώρα, πληροφορηθήκαμε από τον Άρειο Πάγο, ότι η Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης απέρριψε το αίτημα της οικογένειας του αείμνηστου Άλκη Καμπανού να διεξαχθεί η δίκη για την άγρια δολοφονία του σε Δικαστήριο αρμοδιότητος του Εφετείου Αθηνών για λόγους ασφαλείας της οικογένειας Καμπανού, των μαρτύρων κατηγορίας και των ενόρκων, λόγω της ιδιαίτερης επικινδυνότητας των δραστών αλλά και του υποστηρικτικού τους περιβάλλοντος, με ό,τι σημαίνει το τελευταίο.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, το οποίο θα δικάσει την εμβληματική αυτή δίκη, θα είναι ένα από αυτά της Θεσσαλονίκης, της Βέροιας, της Χαλκιδικής ή των Γιαννιτσών.

Κατόπιν εντολής της οικογένειας Καμπανού, θέλουμε να εκφράσουμε την απόλυτη δυσαρέσκειά τους, αλλά και τη δική μας δυσάρεστη έκπληξη γι’ αυτήν την απόφαση και θέτουμε προ των ευθυνών τους, αυτούς που την έλαβαν.

Ευχόμεθα η δίκη να διεξαχθεί με απόλυτη ασφάλεια και να μην έχουμε δυσάρεστα γεγονότα, εντός και εκτός του Δικαστηρίου, τα οποία θα αλλοιώσουν όλα τα χαρακτηριστικά της δίκαιης δίκης.

Ευχόμεθα οι ένορκοι να μην επηρεαστούν από οπαδικά συναισθήματα, αλλά και να αποφασίσουν χωρίς φόβο, ώστε να αποφευχθεί να εκθέσει η απόφασις για την εμβληματική αυτή υπόθεση
όλο το οικοδόμημα της ελληνικής Δικαιοσύνης, όπως έγινε με την προηγούμενη υπόθεση της άγριας δολοφονίας του Βούλγαρου οπαδού, Τόσκο, οι δράστες της οποίας, μεταξύ των οποίων και ένας κατηγορούμενος στην παρούσα δίκη, έμειναν ουσιαστικά ατιμώρητοι».

enikos.gr

Πηγή: newsone.gr