Η Δωροθέα Μερκούρη είναι Ελληνοϊταλίδα (από Ελληνίδα μητέρα και Ιταλό πατέρα) και υπήρξε ένα από τα πιο αναγνωρισμένα μοντέλα των 90ς, ενώ έχει χαρακτηριστεί κατά καιρούς Ελληνίδα «Μπελούτσι» και «Σοφία Λόρεν».

Γεννήθηκε στο Τορίνο το 1974 και ξεκίνησε να δουλεύει ως μοντέλο σε ηλικία 17 ετών. Ένα χρόνο αργότερα μετακόμισε στην Αμερική για να ζήσει το «αμερικάνικο όνειρο» και να συνεχίσει τις σπουδές χορού, που έκανε από μικρή. Παράλληλα σχεδόν ασχολήθηκε με την υποκριτική. Εκτός από ελληνικά, μιλάει τέσσερις ακόμα γλώσσες, αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και ισπανικά. Υπήρξε παντρεμένη για επτά χρόνια με τον Ολλανδικής καταγωγής κομμωτή Γουάρντ Σρεγκεχοϊρντ, με τον οποίο απέκτησε και δύο κόρες.

Για πολλά χρόνια υπήρξε «μούσα» των περιοδικών της εποχής των 90ς, πρωτοστατώντας στα εξώφυλλα, με αρκετές συμμετοχές στην τηλεόραση και σε διαφημίσεις.

Λάτρης των social media θεωρείται δίχως άλλο η Δωροθέα Μερκούρη η οποία και αγαπά να μοιράζεται, συχνά πυκνά, όμορφα στιγμιότυπα από την καθημερινότητα της με τους διαδικτυακούς της φίλους.

Όπως δηλαδή έκανε και με την πιο πρόσφατη ανάρτησή της.

Πιο συγκεκριμένα, η Δωροθέα Μερκούρη επέλεξε να δημοσιεύσει μια καλλιτεχνική και γεμάτη αισθησιασμό ασπρόμαυρη φωτογραφία της από το μακρινό 1991 όπου και πόζαρε στον φωτογραφικό φακό ως Δαλιδά.

Όπως ήταν επόμενο, η συγκεκριμένη ανάρτηση από την Δωροθέα Μερκούρη στον προσωπικό της λογαριασμό κατόρθωσε με ευκολία να αποσπάσει πλήθος θετικών αντιδράσεων.

Δείτε παρακάτω τη φωτογραφία που δημοσίευσε η Δωροθέα Μερκούρη στο προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram:

Πηγή: newsone.gr