Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Εγκαταλείπουν την Αθήνα οι αδειούχοι του Αυγούστου – Χαμός σε λιμάνια, αεροδρόμια...

Εγκαταλείπουν την Αθήνα οι αδειούχοι του Αυγούστου – Χαμός σε λιμάνια, αεροδρόμια και Εθνικές Οδούς

189
0

Οι αδειούχοι του Αυγούστου εγκαταλείπουν σταδιακά την Αθήνα από σήμερα, με τις Εθνικές Οδούς, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια να καταγράφουν πολύ αυξημένη κίνηση.

Στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά, από νωρίς το πρωί της Παρασκευής πλήθος κόσμου περιμένει για να μπει στο πλοίο. Η πληρότητα στα καράβια με προορισμό τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αγγίζει το 95%, ενώ και τα πλοία της επιστροφής αγγίζουν το 90% πληρότητα, μιας και επιστρέφουν οι αδειούχοι του Ιουλίου.

Ο Νίκος Κοκκάλας, εκπρόσωπος Τύπου Λιμενικού Σώματος, είπε στην ΕΡΤ, ότι μέχρι τώρα αγγίζουμε τους αριθμούς του 2019 για τους προορισμούς του Αργοσαρωνικού. Μόνο τον Ιούλιο έχουν ταξιδέψει περίπου 173.240 επιβάτες.

Και οι υπόλοιποι προορισμοί έχουν αυξημένη ζήτηση, κυρίως των Κυκλάδων, της Κρήτης και της Ρόδου.

Παρατηρείται μία αύξηση 21% σχέση με το 2021. Μόνο για το τριήμερο αυτό (29/7-30/7-31/7) αναμένεται να ταξιδέψουν πάνω από 100.000 επιβάτες μόνο από το λιμάνι του Πειραιά.

Και στο λιμάνι της Ραφήνας παρατηρείται μία αύξηση 12%. Το κύμα εξόδου αναμένεται να κορυφωθεί αυτό και το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Γεμάτα φεύγουν και τα λεωφορεία στα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων, ενώ όσο περνάει η ώρα αυξάνεται και η κίνηση στα δύο Εθνικά Οδικά δίκτυα, Αθηνών – Λαμίας και Αθηνών – Κορίνθου.

Η Τροχαία και το Λιμενικό βρίσκονται επί ποδός για να διευκολύνουν την έξοδο των εκδρομέων, με ενισχυμένες βάρδιες στις Εθνικές Οδούς και τα λιμάνια όλη της χώρας.

Πηγή: newsone.gr