Η Νικολοπούλου μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» για το ελληνικό #MeToo εκφράζοντας τον φόβο πως ο φάκελος για τον χώρο της δημοσιογραφίας θα ανοίξει πολύ δύσκολα.

Στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» μίλησε η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου για την καριέρα της στην τηλεόραση, αλλά και για τα «Greek top women awards 2021» και τις γυναίκες που θα βραβευτούν.

Σύμφωνα με την Νικολοπούλου, η δημοσιογραφία και η τηλεόραση δεν της έχουν λείψει καθόλου, καθώς όπως είπε, η προσωπική της ζωή είχε προηγουμέως παραγκωνιστεί. Αυτή την εποχή ασχολείται με το διαδίκτυο, για το οποίο είπε ότι χρειάζεται εκπαίδευση, καθώς πρόκειται για μια multimedia πλατφόρμα.

Σε περίπτωση που επέστρεφε στην τηλεόραση, είπε ότι θα έκανε κάτι πολύ συγκεκριμένο.

Τα πρώτα βήματα στη δημοσιογραφία

Για τα πρώτα βήματα στη δημοσιογραφία και την παρουσίαση πρωινής εκπομπής τη δεκαετία του 1980, η δημοσιογράφος ανέφερε πως «τότε ξεκινούσαν την εκπομπή και δεν ήξεραν τι ώρα θα τελειώσουν», καθώς δεν υπήρχε πρωινή ζώνη.

Ακόμα, αποκάλυψε πως το πιο δύσκολο κομμάτι του επαγγέλματος και αυτό που κλήθηκε να αντιμετωπίσει στα πρώτα χρόνια της καριέρας της ήταν η συνεχής αμφισβήτηση.

Το ελληνικό #MeToo

H Ειρήνη Νικολοπούλου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ελληνικό κίνημα #MeToo υποστηρίζοντας πως ο φάκελος δημοσιογραφία πολύ δύσκολα θα ανοίξει.

Η ίδια υποστήριξε πως έχει δεχθεί λεκτική βία και κακοποιητικές συμπεριφορές, ωστόσο τις έχει αφήσει πίσω.

Όπως είπε η ίδια μάλιστα στο παρελθόν απολύθηκε από δουλειά, καθώς υπέστη σεξουαλική παρενόχληση στην οποία αντέδρασε.

«Να παραδειγματιστούν οι άνθρωποι του χώρου της δημοσιογραφίας, να μιλούν και να αντιδρούν», σχολίασε.

Τέλος, μίλησε για τα «Greek top women awards 2021», τα οποία θα πραγματοποιηθούν στις 22 Μαρτίου στο νομισματικό μουσείο και θα βραβευτούν γυναίκες για τη δύναμή τους και τη μάχη τους κατά του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα είναι 20 γιατρίνες και νοσηλεύτριες, εξ αυτών οι δυο δεν είναι πια στη ζωή.

in.gr

Πηγή: newsone.gr