Μετά το Twitter, τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης που προτιμά ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, και το Facebook ανακοίνωσε ότι αναστέλλει προσωρινά τον λογαριασμό του, έπειτα από τη βίαιη εισβολή οπαδών του μεγιστάνα στο Καπιτώλιο προκειμένου να εμποδιστεί η κύρωση από το Κογκρέσο της νίκης του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

«Καταγράψαμε στη σελίδα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δύο παραβιάσεις των όρων χρήσης οι οποίες οδήγησαν στην αναστολή» της λειτουργίας του λογαριασμού του «για 24 ώρες,» πράγμα που σημαίνει ότι «δεν θα έχει τη δυνατότητα να κάνει αναρτήσεις στην πλατφόρμα» την περίοδο αυτή, διευκρίνισε η διαχείριση του Facebook σε ανακοίνωσή της.

Νωρίτερα διαχειριστές αφαίρεσαν από τον ιστότοπο βίντεο στο οποίο ο μεγιστάνας καλούσε τους οπαδούς του να «γυρίσουν στα σπίτια τους» αλλά επαναλάμβανε τον αναπόδεικτο ισχυρισμό του ότι του «έκλεψαν» την εκλογική νίκη.

Ο ιστότοπος Twitter ανέστειλε τον λογαριασμό του Τραμπ για 12 ώρες, προειδοποιώντας οτι εάν υπάρξουν νέες παραβιάσεις των όρων χρήσης του, θα τον αναστείλει μόνιμα.

«Απαιτήσαμε την κατάργηση τριών Tweets @realDonaldTrump που δημοσιεύτηκαν νωρίτερα σήμερα για επανειλημμένες και σοβαρές παραβιάσεις της Πολιτικής Ακεραιότητας», δήλωσε το Twitter.

«Αυτό σημαίνει ότι ο λογαριασμός του @realDonaldTrump θα κλειδωθεί για 12 ώρες μετά την κατάργηση αυτών των Tweets. Εάν τα Tweets δεν καταργηθούν, ο λογαριασμός θα παραμείνει κλειδωμένος.»

Το Twitter υπογράμμισε, δε, ότι «μελλοντικές παραβιάσεις… θα οδηγήσουν σε μόνιμη αναστολή του λογαριασμού @realDonaldTrump.»

Πρόκειται για μια κλιμάκωση της αντιπαράθεσης της πλατφόρμας με τον απερχόμενο πρόεδρο που συνάδει με εκκλήσεις ομάδων πολιτικών δικαιωμάτων υπέρ της απαγόρευσης χρήσης της πλατφόρμας από τον Ντόναλντ Τραμπ.

cnn.gr

Πηγή: newsone.gr