Φορώντας στρατιωτική στολή ο Σον Πεν τις τελευταίες μέρες βρίσκεται στην Ουκρανία όπου παρακολουθεί από κοντά  και καταγράφει λεπτό προς λεπτό τις δραματικές εξελίξεις που συμβαίνουν στη χώρα μετά την εισβολή των Ρώσων. «Αν ο κ. Πούτιν δεν υποχωρήσει θα έχει κάνει ένα από τα πιο φρικτά λάθη σε βάρος της ανθρωπότητας», έγραψε στο Twitter του ο βραβευμένος με Όσκαρ Αμερικανός ηθοποιός.

Ο 61χρονος ηθοποιός σε βίντεο που κυκλοφορούν είναι ντυμένος με στρατιωτικά και όπως είναι γνωστό βρίσκεται εδώ και κάποιες μέρες στην Ουκρανία για τα γυρίσματα ντοκιμαντέρ που στόχο έχει να καταγράψει τις δραματικές εξελίξεις από την εισβολή της Ρωσίας.

Ο Σον Πεν τις τελευταίες ημέρες έχει πολύ γεμάτο πρόγραμμα. Με στολή παραλλαγής παίρνει μέρος σε συνεντεύξεις Τύπου, επισκέπτεται τα ουκρανικά στρατεύματα και έχει δει και τον πρόεδρο Ζελένσκι.

Βάρβαρο λάθος…

Ο Πεν αποκαλεί τον πόλεμο «βάρβαρο λάθος» και εκφράζει τις σκέψεις του για τη φρίκη που αντιμετωπίζει ο ουκρανικός λαός.

«Είναι ήδη ένα βάναυσο λάθος με ραγισμένες ζωές και ραγισμένες καρδιές, και αν δεν υποχωρήσει, πιστεύω ότι ο Ρώσος πρόεδρος, ο κ. Βλαντιμίρ Πούτιν θα έχει κάνει το πιο φρικτό λάθος σε βάρος ολόκληρης της ανθρωπότητας», είπε αρχικά για να συνεχίσει αναφερόμενος στον ουκρανικό λαό: «Ο πρόεδρος Βολόντιμιρ Ζελένσκι και ο ουκρανικός λαός έχουν αναδειχθεί ως ιστορικά σύμβολα θάρρους και αρχής. Η Ουκρανία είναι η αιχμή του δόρατος για τη δημοκρατική αγκαλιά των ονείρων. Αν της επιτρέψουμε να πολεμήσει μόνη της, η ψυχή μας ως Αμερική έχει χαθεί».

Τα tweets του αμερικανού ηθοποιού

Penn
Penn1

H ανακοίνωση της ουκρανικής κυβέρνησης για τον Σον Πεν
Μάλιστα για την παρουσία του Σον Πεν η ουκρανική προεδρία έβγαλε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Αμερικανός ηθοποιός και κινηματογραφιστής, ο νικητής Όσκαρ Σον Πεν έφτασε στην Ουκρανία. Ο σκηνοθέτης ήρθε στο Κίεβο για να καταγράψει όλα τα γεγονότα που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία και να πει στον κόσμο την αλήθεια για την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα μας. Ο Σον Πεν είναι μεταξύ εκείνων που υποστηρίζουν την Ουκρανία. Η χώρα μας του είναι ευγνώμων για την επίδειξη θάρρους και ειλικρίνειας. Ο ηθοποιός επισκέφθηκε το Γραφείο του Προέδρου και βρέθηκε στην ενημέρωση Τύπου του συμβούλου του επικεφαλής του Γραφείου του Αρχηγού Κράτους Mikhail Podol και της Αντιπροέδρου-υπουργού Επανένταξης στα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας, Irina Vere Ουκ. Μίλησε στους δημοσιογράφους, στους στρατιωτικούς μας, είδε πώς υπερασπιζόμαστε τη χώρα μας. Ο Σον Πεν επιδεικνύει το θάρρος που πολλοί άλλοι, ειδικά οι δυτικοί πολιτικοί, στερούνται. Όσο περισσότεροι τέτοιοι άνθρωποι, αληθινοί φίλοι της Ουκρανίας, υποστηρίζουν τον αγώνα για ελευθερία, τόσο πιο σύντομα θα είναι δυνατό να σταματήσει τη μαζική επίθεση η Ρωσία. Ο σκηνοθέτης έχει ήδη φτάσει στην Ουκρανία από τον Νοέμβριο του 2021. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του ντοκιμαντέρ επισκέφθηκε το Πριαζόφ και συνομίλησε με τον ουκρανικό στρατό».

Zeleznik-Penn222– Το ντοκιμαντέρ φέρεται να είναι παραγωγή του Vice Studios σε συνεργασία με το Vice World News και το Endeavor Content, σύμφωνα με το Variety.

Πηγή: newsone.gr