Ο Τζορτζ Κλούνεϊ απηύθυνε έκκληση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης να μην δημοσιεύουν φωτογραφίες με τα πρόσωπα των παιδιών του, ηλικίας 4 ετών, υπογραμμίζοντας τους φόβους του ότι οι δημόσιες φωτογραφίες θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Ο Κλούνεϊ που έχει αποκτήσει δίδυμα με τη σύζυγό του, Αμάλ Κλούνεϊ, η οποία είναι δικηγόρος προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γράφει σε μια ανοικτή επιστολή προς τα ΜΜΕ πως έχει αποδεχθεί ότι «συχνά αδιάκριτες φωτογραφίες» αποτελούν μέρος του τιμήματος που θα έπρεπε να πληρώσει όντας διάσημος.

Ο τιμηθείς με βραβείο Όσκαρ ηθοποιός υπογραμμίζει στη επιστολή που δημοσιεύτηκε αργά χθες βράδυ ότι: «Τα παιδιά μας δεν προχώρησαν σε τέτοιου είδους δέσμευση».

Ο 60χρονος Κλούνεϊ είπε πως η εργασία της συζύγου του, στο πλαίσιο της οποίας χρειάζεται, μεταξύ άλλων, να αντιταχθεί σε εξτρεμιστικές οργανώσεις, σημαίνει πως το ζευγάρι πρέπει να λαμβάνει προφυλάξεις για να κρατήσει ασφαλή την οικογένειά του.

«Δεν μπορούμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, εάν κάποια έκδοση δημοσιεύει τα πρόσωπά τους στο εξώφυλλο. Δεν πουλήσαμε ποτέ ούτε μια φωτογραφία των παιδιών μας, δεν έχουμε λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δεν έχουμε αναρτήσει ποτέ φωτογραφίες, διότι αν το κάναμε αυτό, θα έθετε τη ζωή τους σε κίνδυνο», αναφέρει.

«Δεν πρόκειται για έναν παρανοϊκό κίνδυνο, αλλά για θέματα του πραγματικού κόσμου, με συνέπειες πραγματικού κόσμου», επισημαίνει ο Αμερικανός πρωταγωνιστής.

Μεταξύ άλλων, η Αμάλ Κλούνεϊ έχει αναλάβει την υπεράσπιση θυμάτων θηριωδιών στο Ιράκ και έχει εργαστεί με τα Ηνωμένα Έθνη σε έρευνες για τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

enikos.gr

Πηγή: newsone.gr