Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Εκλογές στην Τουρκία: Ερντογάν 49,34%, Κιλιτσντάρογλου 45,00% – Ολοταχώς για δεύτερο γύρο

Εκλογές στην Τουρκία: Ερντογάν 49,34%, Κιλιτσντάρογλου 45,00% – Ολοταχώς για δεύτερο γύρο

42
0

Σύμφωνα με τις έως τώρα καταμετρήσεις των ψήφων στις εκλογές στην Τουρκία, ο Ερντογάν διατηρεί προβάδισμα έναντι του Κιλιτσντάρογλου, αλλά όπως φαίνεται, η χώρα οδεύει σε δεύτερο γύρο εκλογών.

Οπως μεταδίδει το HaberTurk με ενσωματωμένο το 98,22% των ψήφων ο Ερντογάν λαμβάνει 49,34% και ο Κιλιτσντάρογλου 45,00%. Δείτε τι μεταδίδει τo HALK TV.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε  ότι το να βιάζεται κανείς να ανακοινώνει εκλογικά αποτελέσματα ενώ συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων, αυτό θα σήμαινε κλοπή της βούλησης του λαού, ενώ ο αντίπαλός του, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου προειδοποίησε τις εκλογικές αρχές να καταγράψουν όλα τα αποτελέσματα σε εθνικό επίπεδο.

«Ενώ οι εκλογές διεξήχθησαν σε μια τόσο θετική και δημοκρατική ατμόσφαιρα και η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται, η προσπάθεια να ανακοινωθούν με βιασύνη αποτελέσματα, αυτό σημαίνει σφετερισμός της εθνικής βούλησης», έγραψε στο Twitter ο Ερντογάν στο πρώτο του μήνυμα μετά τη λήξη της ψηφοφορίας.

Ο Κιλιτσντάρογλου σε δική του ανάρτηση στο Twitter ανέφερε: «Δεν θα κοιμηθούμε απόψε», προειδοποιώντας ότι όλα τα ψηφοδέλτια πρέπει να καταμετρηθούν.

real.gr

Πηγή: newsone.gr