«Δεν είναι δυνατόν ο λαός της Αιγύπτου να στέκεται δίπλα στην Ελλάδα» δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, σχολιάζοντας τις κινήσεις της χώρας του για επαναπροσέγγιση με την Αίγυπτο.

Εξερχόμενος από τέμενος μετά την προσευχή της Παρασκευής, ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε τη δυσφορία του για τις σχέσεις της χώρας μας με την Αίγυπτο, αλλά και της Σαουδικής Αραβίας. Ο ίδιος ανακοίνωσε πως ήδη ξεκίνησαν επαφές ανάμεσα στις μυστικές υπηρεσίες και διπλωματικούς εκπροσώπους των δύο χωρών.

«Φίλοι μου η συνεργασία σε επίπεδο πληροφοριών, διπλωματίας και οικονομίας με την Αίγυπτο συνεχίζεται σε αυτό δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Για αυτό μετά από τα αποτελέσματα αυτών των συνομιλιών σε επίπεδο πληροφοριών, διπλωματίας και δίπλα σε αυτά των πολιτικών συνομιλιών, εμείς θα το πάμε πολύ πιο μπροστά διότι ο λαός της Αιγύπτου δεν γίνεται να είναι χώρια από το τουρκικό έθνος. Προφανώς ο αιγυπτιακός λαός δεν είναι δυνατόν να στέκεται δίπλα στην Ελλάδα

» δήλωσε συγκεκριμένα, συνεχίζοντας μ’ αναφορές και στις σχέσεις της χώρας μας και με την Σαουδική Αραβία, όπου φαίνεται πως ενοχλείται για τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις.

«Εμείς ποτέ δεν μπορούμε να πιστέψουμε πως ο αιγυπτιακός λαός θα είναι όμοιος με τον ελληνικό λαό. Και φυσικά για αυτό επιθυμούμε να βρισκόμαστε στο σημείο που πρέπει Μάλιστα το πάω ακόμη παραπέρα, η κίνηση της Σαουδικής Αραβίας που τώρα κάνει κοινή άσκηση με την Ελλάδα, μας στενοχώρησε.

Δεν θέλαμε να δούμε την Σαουδική Αραβία στην διαδικασία μιας τέτοιας απόφασης. Φυσικά και αυτό θα το συζητήσουμε ιδιαίτερα με τους αρμόδιους της Σαουδικής Αραβίας καθώς πιστεύουμε πως αυτό δεν έπρεπε να γίνει και δεν πρέπει να γίνεται» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

protothema.gr

Πηγή: newsone.gr