Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Ελ Σαλβαδόρ: Σοκάρει το βίντεο από τη μεταγωγή 2.000 σκληροπυρηνικών κακοποιών στη...

Ελ Σαλβαδόρ: Σοκάρει το βίντεο από τη μεταγωγή 2.000 σκληροπυρηνικών κακοποιών στη μεγαλύτερη φυλακή της Αμερικής

116
0

Η κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ μετέφερε χιλιάδες ύποπτα μέλη συμμοριών σε μια ολοκαίνουρια φυλακή.

«Σήμερα τα ξημερώματα, σε μία μόνο επιχείρηση, μεταφέραμε τα πρώτα 2.000 μέλη συμμοριών στο Κέντρο Περιορισμού της Τρομοκρατίας (CECOT). Αυτό θα είναι το νέο τους σπίτι, όπου θα ζουν για δεκαετίες ανακατεμένοι, ανίκανοι να κάνουν άλλο κακό στον πληθυσμό. Συνεχίζουμε…,» έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος, Ναγίμπ Μπουκέλε.

Πιο συγκεκριμένα, περίπου 2.000 κατηγορούμενα μέλη συμμοριών μεταφέρθηκαν την Παρασκευή στο «Κέντρο Περιορισμού για την Τρομοκρατία» (Cecot), χωρητικότητας 40.000 ατόμων, που θεωρείται η μεγαλύτερη φυλακή στην αμερικανική ήπειρο.

Σε βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο Διαδίκτυο, φαίνονται οι κρατούμενοι ημίγυμνοι φορώντας μόνο το λευκό σορτσάκι, έχοντας ξυρισμένα τα κεφάλια τους να τρέχουν μέσα στη νέα φυλακή σε κελιά. Πολλοί φέρουν τατουάζ συμμοριών.

Ο Μπουκέλε ζήτησε από τους συμμάχους του στο Κογκρέσο του Ελ Σαλβαδόρ να περάσει πέρυσι μια κατάσταση εξαίρεσης, με σκοπό να αναστέλλει ορισμένα συνταγματικά δικαιώματα μετά τη δραματική αύξηση των δολοφονιών που αποδίδονται σε βίαιες συμμορίες.

Έκτοτε, περισσότεροι από 64.000 ύποπτοι έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο του δικτύου καταπολέμησης του εγκλήματος.

Οι συλλήψεις μπορούν να γίνονται χωρίς ένταλμα, οι ιδιωτικές επικοινωνίες είναι προσβάσιμες από την κυβέρνηση και οι κρατούμενοι δεν έχουν πλέον δικαίωμα να έχουν δικηγόρο.

Από την πλευρά τους, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων υποστηρίζουν ότι αθώοι άνθρωποι έχουν εμπλακεί στην πολιτική αυτή, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων που έχουν πεθάνει κατά τη διάρκεια της αστυνομικής κράτησής τους.

Ωστόσο, η εκστρατεία του Μπουκέλε κατά των συμμοριών παραμένει ευρέως δημοφιλής στους Σαλβαδοριανούς και ο υπουργός ασφαλείας της χώρας δήλωσε στο Reuters ότι θα συνεχιστεί μέχρι να συλληφθούν όλοι οι εγκληματίες.

Πηγή: newsone.gr